• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Şoygu’dan flaş açıklamalar...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın uzaması ve bu ülkeye uygulanan yaptırımlar Putin yönetimini zor durumda bıraktı.

Rusya'nın savaş cephesinde hedeflerine ulaşmada zorluk çekmesi ve Ukrayna'nın ABD ve Batı ülkelerinden aldığı silah desteği ile kaybettiği bazı toprakları geri alması Moskova yönetimine yeni karalar almasına yöneltti.

Dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu başkanlığında gerçekleştirilen acil toplantıdan sonra yapılan açıklamada, Rus ordusu kuvvetlerinin sayısını 1,5 milyon kişiye çıkarılacağı ve Avrupa yakınlarında yeni komuta merkezleri kurulacağı belirtildi.

Bakan Sergei Şoygu, Finlandiya sınırındaki Moskova, St. Petersburg ve Karelya çevresindeki bölgelerde yeni yapılar oluşturulacağını söyledi.

Bakan yaptığı açıklamada, ana değişikliklerin bu yıl başlayacağını ve 2026 yılına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bloomberg haber ajansına göre Şoygu, Rusya'nın ilhak ettiği Ukrayna topraklarında "kendi kendine yeten" birimler kurulacağını söyledi.

Şoygu, genişlemenin Rus ordusunun tüm kollarını kapsayacağını ve onları donatmak için yeni silahların teslimatı ile koordine edileceğini de sözlerine ekledi.

Interfax'ın haberine göre Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ise Rus kuvvetlerinin sayısındaki artışın ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'da Rusya'ya karşı yürüttüğünü iddia ettiği "vekalet savaşından" kaynaklandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen ay Şoygu'nun Rus ordusunun boyutunu mevcut hedef olan 1,15 milyona çıkarma planını onayladı, ancak Kremlin, bunun ne hızda gerçekleştirileceğini netleştirmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir