• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Avrupa Konseyi Mısır`da Yaşananlara `Darbe` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da ordunun darbe yaparak yönetime el koymasının ardından Avrupa Birliği`nin tutumu eleştirileri de beraberinde getirmişti. Özellikle dün Kahire`de darbe karşıtlarına yönelik silahlı saldırıların ardından Avrupa`dan da açıklamalar gelmeye başladı.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jangland bir açıklama yaparak Mısır`da yaşananın "darbe" olduğunu söyledi. Jangland, "Müslümanlar Kadeşler`i kabul edin veya etmeyin Mısır`da yaşanan bir darbedir" dedi.

LİNKEVİCİUS: MEŞRU GÖSTERMEYE ÇALIŞMAMALIYIZ

Avrupa Birliği (AB), Mısır`da ordunun yönetime el koymasını darbe olarak görmeme ve eleştirmeme tutumunu sürdürürken, Dönem Başkanı Litvanya demokrasiden yana tavır aldı.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi`nde dönem başkanlığı önceliklerini anlatan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Antanas Linkevicius`a, "Mısır`daki darbeyi onaylayıp onaylamadığı" soruldu.

Linkevicius, "Mısır`la ilgili sevin ya da sevmeyin benim pozisyonum şöyle: Demokratik yollarla seçilmiş bir hükümet askeri güçle devrilemez. Bundan gurur duymamalı, açıklamaya ve meşru göstermeye çalışmamalı ve emsal kabul etmemeliyiz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir