• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Karadavi: Mursi`ye itaat farzdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şeyh Yusuf El-Karadavi Mısır`daki batı destekli gayrı meşru askeri darbe sonucu görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek fetvası verdi.
 
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Mısırlı alim Yusuf el-Karadavi açıklamasında, "Mısır`da ordu yönetime el koyarak anayasal ve dinî çerçevede hata yaptı. İslam seçilmiş lidere itaati emrediyor." dedi.
 
Karadavi, "Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el Sisi ve diğer siyasi kesimler Muhammed Mursi`yi tekrar göreve getirmelidir" diye ifade etti.
 
Karadavi yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Sisi`nin, ülkenin menfaati ve birliği için yönetime el koyduğu yönündeki iddiası, bir kesime karşı diğer kesimi destekleyişini haklı çıkarmaz. İslam dini, açıktan kâfir olmadığı ve insanları günaha teşvik etmediği sürece seçilmiş bir lidere itaat ve emirlerini uygulamakla tüm Müslümanları yükümlü tuttu. Oysa Mursi, Allah`a itaat etmeye çalışan bir lider. Mursi`nin cumhurbaşkanı olarak görevinde kalması gerekiyor. Hiç kimsenin onu yönetimden uzaklaştırma hakkını kendinde görmesi caiz değil" (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir