• DOLAR 32.327
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2397.949
  • ...
Mısır'da Müslüman Alim hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Vaizlerin İmamı’ başlığını taşıyan metinde şu ifadeler yer aldı:

“Vaizlerin imamı ve modern çağın en ünlü Müslüman alimi İmam Muhammed Mütevelli eş-Şaravi, üslubunun sadeliği ile insanların sevgisini kazandı. Kur'an-ı Kerim tefsiri hem halk hem de âlimler düzeyinde anlaşıldı. O, dünyamızı terk etmesine rağmen ilmiyle yaşamaya devam ediyor. Çünkü para yok olur ancak ilim kalır.”

Velilerden bazıları okulda Müslümanların yanı sıra Hıristiyan öğrencilerin de bulunduğunu söyleyerek Şeyh Muhammed Mütevelli eş-Şaravi ile ilgili sorunun uygun olmadığını savundular. Bu durum bölgedeki eğitim müdürlüğünün konuyla ilgili soruşturma açmasına neden oldu.

Ne büyük yanlış(!)

Eğitim Dairesi Genel Müdürü Enver İbrahim yaptığı açıklamada, Arapça sınavındaki soru etrafında dönen tartışmanın araştırılması için bu hususta ivedilikle soruşturma açılacağını söyledi. İbrahim, “Eğitim Müdürlüğü, eşitlik ilkesinin gerçekleşmesi konusunda Hıristiyan öğrencilere saygı duyuyor. Soruşturma tamamlandıktan sonra yanlış yapanlardan hesap sorulacak” dedi.

Tiyatroda dahi hazımsızlık var

Şeyh Muhammed Mütevelli eş-Şaravi'nin (1911-1998) adı son zamanlarda birçok tartışmaya neden oldu. Mısır'daki ‘Ulusal Tiyatro Kurumu’ şeyhin hayatını konu alan bir oyunun sahneleneceğini duyurmuş ve bu, şeyhin fikirlerine karşı çıkan entelektüeller arasında eleştirilere yol açmıştı. Mısır Kültür Bakanlığı ise oyunun sahnelenmesi için onay vermemişti.

El-Ezher Vakfı, haftalık gazetesi El-Ezher'in Sesi aracılığıyla son sayısında şeyh Şaravi’ye özel yer ayırarak tartışma hattına dahil oldu.

Mepa News

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir