• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
ABD'de "gizli belge" skandalını Biden da doğruladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Joe Biden, 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma gizli belgeler ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD basını tarafından Biden’ın başkan yardımcılığı döneminden kalma yeni gizli belgeler yönündeki iddialarını doğrulayarak, belgelerin kilitli bir garajda bulunduğunu söyledi. 

Biden, "İnsanlar, gizli materyalleri ciddiye aldığımı biliyor" diyerek, soruşturma kapsamında ilgili makamlarla tam işbirliği içinde olduğunu ifade etti.

Biden’ın danışmanlarından Richard Sauber ise, "Avukatlar, kişisel ve siyasi belgeler arasında, gizli olarak işaretlenen az sayıda Obama-Biden Yönetimi kaydı keşfettiler” dedi.

Sauber, "Bu belgelerin biri hariç tümü, Başkan'ın Wilmington’daki konutunun garajındaki depoda bulundu. Bir sayfadan oluşan belge, bitişikteki bir odada saklanan malzemeler arasında bulundu" açıklamasını yaptı

Biden'ın, Pennsylvania Üniversitesi'nin Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'nde fahri profesör olarak görev yaptığı sırada başkent Washington DC’de kullandığı ofisinde Başkan Yardımcılığı döneminden kalma “gizli belgeler” bulunmuştu.

Gizli belgelerde Ukrayna, İran ve İngiltere gibi konuların da yer aldığı istihbarat ve brifing notlarının bulunduğu bildirilmişti.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, ABD Başkanı Joe Biden’ın ofisinde ve konutundan bulunan gizli belgeler ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir