• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Şırnak’ta petrol rafinerisi kurulması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Parti çalışmaları kapsamında Şırnak'a ziyarette bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, il Teşkilatı ile birlikte Şırnak'ta çarşıyı dolaşarak esnafla sohbet etti.

Gabar dağında çıkan petrolün sevindirici olduğunu belirten Ramanlı, Şırnaklıların bu petrolden yararlanması için Rafinerinin kurulması gerektiğini belirtti.

Esnafların sorunlarını dinleyen Ramanlı, "Bugün Şırnak ilimizdeydik. Esnaflarımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. Sıcak ilgiyle karşılaştık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Her yerde olduğu gibi Şırnak'ında belli başlı sorunları var. Ortak sorunlarımız hayat pahalılığı, enflasyon ve artan maliyetler; herkes bundan şikâyetçi. Özellikle Şırnak'ta diğerlerinden ayrı olarak 3 başlıkta tespit edebildiğimiz sorunlar var il başkanımızın da bize ifade etmiş olduğu; birincisi kadın doğum ve çocuk hastanesinde branş doktorlarında bir ihtiyaç olduğu ve doktor ihtiyacı var. Branş doktorlarının özellikle kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinde artırılması gerektiğini ifade ettiler. İkincisi güvenlik gerekçesiyle iletişimi bozan, sıkıntıya sokan sinyal bozucular Şırnak'ta Çok ciddi bir problem haline gelmiş. İnternet şebekelerinin çekmemesi telefon sinyallerinin zayıflaması hatta evdeki kumandadan, arabadaki kumandasına kadar sorunlar yaşanmakta. Vatandaşların şikâyeti var.  Bu konuda yetkililerin de üzerine düşeni yapması lazım." ifadelerini kullandı.

"Şırnak petrolünden Şırnaklılar da istifade etmeli"

Şırnak'ta Rafineri kurulması için yetkililere çağrıda bulunan Ramanlı, "Son olarak sevindirici bir haber. Şırnak'ımızda Gabar Dağı'nda petrol bulundu ve ifade edildiğine göre Türkiye'de bugüne kadar keşfedilen en büyük rezerv Gabar Dağı'nda keşfedilen petrol rezervidir. Şırnaklıların ümidi desteği kendisine yardım edecek kendi sorunlarını dile getirecek siyasilerdir elbette. Biz de buradan hükümete bütün yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Şırnak'ta çıkan petrolün Şırnaklıların menfaatine kullanılması gerekiyor. Şırnaklıların bundan istifade etmesi gerekiyor. Bunun da en önemli ayağı Şırnak'a bir rafinerinin kurulmasıdır. Gabar Dağı'nda çıkan ve ülkenin en büyük petrol yatağı olan bir sahada petrol rafinerisinin olmaması büyük bir eksiklik. Ümit ediyoruz yakın zamanda buraya da bir petrol rafinesi kurulur ve Şırnak petrolünden Şırnaklılar da istifade eder. Misafirperverliklerinden dolayı Şırnak teşkilatımıza ve Şırnaklı hemşerilerimize teşekkür ederiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir