• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 14 Temmuz Perşembe Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

VAN HAVADİS GAZETESİ: YYÜ, "STK Temsilcileri İle Bir Araya Geldi"
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ`nün bölgesine ve ülkesine katkı sunmaya hazır hale geldiğini söyledi.

YYÜ`nün yeni yönetimi; yıllardan bu yana tam olarak oturtulamayan, zaman zaman sorunlar yaşanan sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile üniversite ilişkilerini yeniden değerlendirerek çözüm yolları aramak için bugün Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi`nde bir araya geldiler. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerin en temel amacının toplumla iç içe olmak suretiyle bulunduğu şehre, bölgeye ve ülkeye ciddi katkılar sunmak olduğunu söyledi.

Van`da Fırınlar Denetlendi
Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan fırınları denetledi. Yapılan denetimlerde bazı fırınların hijyenik olmayan ortamlarda üretim yaptığı belirlendi.

MEDYAVAN: "Van`da Trafik Kazası: 6 Yaralı"
Van-Erciş karayolunda meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı

Alınan bilgiye göre, Van`dan Erciş ilçesine giden ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 65 DH 888 plakalı otomobil, ilçe girişinde karşı yönden gelen ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 21 DY 854 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 4 kişi ile kamyonetteki 2 kişi yaralandı

Başkale`de intihar iddiası:
Van`ın Başkale İlçesi`ne bağlı Kırbalı (Gerevan) Köyü`nde oturan 20 yaşındaki Gönül Baran`ın kafasına sıktığı kurşunla intihar ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Van`ın Başkale İlçesi`ne bağlı Kırbalı (Gerevan) Köyü`nde oturan 20 yaşındaki Gönül Baran evin bir odasında kafasına sıkılan kurşunla ölü bir şekilde bulundu. Aile fertleri Baran`ın silahla intihar ettiği iddiasında bulunurken, Savcılık olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Erdoğan`dan beşik istedi:
Van merkeze bağlı Kevenli köyüne giden AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Yardımcısı Gürgün Bulut ve Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, bir ay önce dünyaya gelen üçüz bebeklerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın adını veren Abdülhamit ve Kudret Gülser çiftini ziyaret etti.

ŞEHRİVAN GAZETESİ: "Bu rezaleti durdurmayacak mısınız?"
Dünyanın en büyük sodalı gölü olan ve üzerinde başta İnci Kefali olmak üzere 36 tür canlı yaşayan Van Gölü, yetkililerin, kurumların ve vatandaşların ilgisizliği ve saldırganlığı sayesinde hızla ölüyor. 430 kilometrelik kıyısı olan Van Gölü`nde 8 yerleşim birimi var ve bu 8 yerleşim birimlerinden sadece Van şehir merkezinde atık su arıtma tesisi var. Diğer yerleşim birimlerinin bütün kanalizasyon atıkları herhangi bir müdahaleye maruz bırakılmadan doğrudan Van Gölü`ne dökülüyor.

Çiftçilerin Pazar yeri talebi:
Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, kentte artık bir Pazar yerinin kurulması gerektiğini ifade ederek bu konuda Van Belediye Başkanlığı`nın çalışma yapmasını beklediklerini belirtti.
Murat Dalgın - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir