• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Yolu Yapılmayan Mahalleli Yolu Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Tarsus`un Fatih Mahallesi 1511 nolu sokağın devamındaki yoldan geçen araçların çıkardığı toz ve kirden bunalan mahalle sakinleri, çözümü yolu trafiğe kapatmakta buldu.

Daha önce mahalle sakinleri olarak yolun yapılması için topluca imza topladıklarını ama herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Esat Ekinci, yoldan çıkan toz ve dumandan zarar gördükleri için yolu taşlarla kapattıklarını söyledi.

Şu ana kadar defalarca Tarsus Belediyesine yolun yapılması için müracaatta bulunduklarını belirten Ekinci, yaşadığı sıkıntıları şöyle dile getirdi: "Bu yol yapıldığı zaman yetkililer, buraya birkaç içinde asfalt döşeyeceklerini söylediler. Aradan aylar geçti, yıllar geçti ne asfalt döküldü ne de herhangi bir çalışma yapıldı. Kışın çamur deryasına dönüşen bu yol yazın ise toz bulutuna dönüşüyor.Ben burada esnafım ve burada günde sayısız araç geçiyor. Bu yoldan çıkan toz hep dükkânlarımıza, evlerimize giriyor. Hemen her sabah tüm dükkânı baştan sildikten bir yarım saat sonra yine aynı şekilde kirleniyor. Bu yolun yapılması için Fatih Mahallesi muhtarı ile birlikte mahalle sakinlerinden imza topladık ve belediyeye gittik ama nafile. Her defasında bizi oyalayıp durdular." dedi.

Şu ana kadar sayısız baş vurunun sonuçsuz kaldığını ve sorunlarının çözülmesine kadar bu yolu açmayacaklarını belirten Ekinci: "Yaptığımız bir çok başvuru sonuçsuz kalırken bazen de bizlere bu yol 2012 yılından sonra ancak yapılır dediler. Belediyeden umudumuzu kesince bizlerde çareye evlerimizin, iş yerlerimizin önünü her saat başı sulamakta bulduk. Ama buda bize su faturası olarak geri döndü. Belediye başkanı her yerde Hz. Ömer gibi adaletli olduğunu söylüyor.Bu mu Hz. Ömer`in adaleti? Tarsus`ta parkesiz , asfaltsız köy yolu kalmaz iken, şehrin merkezinin yanı başında bu kenar mahalleliler hala toz duman içinde. Belediye sürekli belli başlı yerlere yatırım yapıp duruyor. Onların bizlerden ne farkı var. Onların verdiği bütün vergileri bizlerde veriyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz. Bizler öyle parke falan istemiyoruz. Bize bu tozu kessinler yeter." diyerek tepkisini dile getirdi.

"Yol Yapılmayana Kadar Bu Yolu Açmayacağız"
Yoldan çıkan tozdan dolayı yıkadıkları tüm çamaşırların aynı saat içerisinde tekrar kirlendiğini belirten Hikmet Koçyiğit (bayan), yoldan çıkan tozdan dolayı usandıklarını söyledi.
Yaşadıkları sorunları dile getiren Koçyiğit: "Ben her sabah çamaşırları yıkadıktan sonra, kuruması için evimin damına asarım ama bu yoldan geçen arabaların çıkardıkları tozlar tekrar çamaşırları kirletiyor. Bu durumdan usandık, bıktık artık. Her gün aynı sorunları yaşadığımızdan ve mahalleli olarak belediyeye yaptığımız başvuruların sonuç kaldığından bizlerde tek çareyi yolu kapatmakta bulduk ve bu yolda yapılmayana kadar bu yolu açmayacağız." Şeklinde konuştu.
Öte yandan, görüştüğümüz Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli ise, mahalle sakinlerinin topladıkları imzaları belediye götürdüklerini ama belediye yetkililerin bu yolun yapılacak olan şehir düzenleme çalışmasından dolayı, 2012 yılından sonra yapılacağını dediğini ve yapılan tüm başvurularının sonuçsuz kaldığını belirtti.
A. Hakim Kurt-Halil Gültekin-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir