• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
18 yıl önce öldürülen askerin mezarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaklaşık 18 yıl önce teskere günü firar ettiği iddia edilerek Suriye sınırında sırtından vurulmuş olarak bulunan Batmanlı piyade er Nihat Özcan`ın mezarı açıldı.

Hatay`ın Hassa Gökhan Sınır Karakolu`nda 18 yıl önce askerlik yapan Batmanlı piyade er Nihat Özcan`ın tezkeresine 3 gün kala firar ettiği iddia edilmiş ve Özcan sırtından vurularak katledilmişti.

Ailesi yıllardır olayın peşini bırakmamış konuyu Meclise Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına taşımıştı. Bunun üzerine Hatay Cumhuriyet Savcılığı olayın aydınlatılması için Batman Cumhuriyet Başsavcılığına resmi yazı göndererek, öldürülen Özcan`ın mezarının açılması ve cesedinin adli tıp uzmanlarınca incelenmesi talimatı verdi. Konuyla ilgili 18 Mart`ta gelen Adli Tıp Ekipleri havaların yağışlı ve toprağın nemli olmasından dolayı ertelenen mezar açma işlemi bugün gerçekleşti.

Mezar açma işlemi saat 09 00`da Savcı Gökhan Sayar, Adli Tıp Ekibi, olay yeri inceleme polisi ve jandarma eşliğinde yapıldı. Yapılacak otopsinin ardından savcılığın soruşturma açması bekleniyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nihat Özcan`ın kardeşi Şeyhmus Özcan, "Ağabeyimin tezkere günü öldürüldüğü tutanaklarda da bellidir. Ağabeyim olaydan bir gün önce, 3 gün yatakta hasta olan hastayı doktora götürmek için gelen Şükrü teğmenin hasta askeri hastaneye götürmesi gerekirken 1.5 saat arası çay ve muhabbet keyfi yaptığından dolayı ağabeyim `Komutanım siz buraya hastayı doktora götürmeye mi yoksa çay ve muhabbet keyfi yapmaya mı geldiniz` dediğinde teğmen üzerine saldırıp tehdit ettiği tutanaklarda sabittir. Teğmenin kendi imzaladığı tutanağında da ailesinin de cezalandırılmasından bahsediliyor, demek ki öyle bir senaryo hazırlığı yapılmış ki akla ağabeyimi şehitliğe bile sokmadılar ve bundan anlaşılıyor ki bununla ailede cezalandırılmış oldu. Topladığımız belgelere göre ağabeyimi kesinlikle komutanı öldürmüştür, bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz" dedi. (Kenan Önder - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir