• DOLAR 32.22
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2419.274
  • ...
Polonya: Hırvatistan'ın yaptığı gibi Euro Bölgesi'ne katılmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın toplantısında konuşan Morawiecki birkaç gün önce Hırvatistan'ın Euro Bölgesi'ne katıldığını hatırlatarak, "Peki şimdi Hırvatistan'da ne oluyor? Bir fiyat şoku yaşıyorlar, fiyat kaosuyla karşı karşıyalar." dedi.

Hırvatistan'ın Euro Bölgesi'ne katılmasının ardından Polonya'nın da bu yolu izlemesi gerektiğine dair seslerin yükselmeye başladığını belirten Morawiecki, çoğu Polonyalının bunun ne tür riskler içerdiğinin farkında olduğunu ifade etti.

Mevcut durumda Euro'ya geçişin "yangını körüklediğini" söyleyen Morawiecki, "Hırvatların işaret ettiği enflasyonist kaos bizim için ciddi bir uyarıdır. Bir para biriminden diğerine geçmek hiçbir şey kazandırmaz. Bu, Polonya toplumunun keskin bir şekilde yoksullaşmasına yol açabilir. Bu adım yalnızca daha yüksek fiyatlara ve daha yüksek enflasyona yol açabilir." diye konuştu.

Kasım 2022'de Polonya'da enflasyon oranları, 2022'nin aynı ayına göre yüzde 17,4 arttı. Ekim ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 17,9 oldu. Ülkede 1990'ların ortalarından beri bu kadar yüksek oranlar kaydedilmemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir