• DOLAR 32.286
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2410.991
  • ...
''Cezaların artırılmasıyla hırsızlık olayları azalacaktır''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ekrem Canalp, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Burada kentte yapılan ve yapılması planlanan çalışmalardan bahseden Vali Ekrem Canalp, gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Geçtiğimiz gün uyuşturucudan gözaltına alınan 101 şüpheliden 62'sinin tutuklandığı operasyona değinen Vali Canalp, uyuşturucuyla mücadelede önemli olanın arzı kesebilmek olduğunu belirtti.

"Topyekûn mücadele gerekiyor"

Canalp, "Bu işin insanlara tedarik edilebilmesinin önünü kesebilmek önemlidir. Bu daha çok kolluğun görevi. Ama bu arz yönüyle mücadelenin dışında topyekûn mücadele de gerekiyor. Bu işi talep, arzu edenleri engelleyecek yol ve yöntemler üzerinde de çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda kamuoyunda yoğun bir bilgilendirme de şarttır. Sadece bu değil, bire bir markaj da gerekiyor." dedi.

"Yoğun bir tutuklama oldu"

Anne ve babaların da uyuşturucuyla mücadele konusunda bir bilinç sahibi olması gerektiğini vurgulayan Canalp, şöyle devam etti:

"Uyuşturucuyla ilgili son yaptığımız operasyon arz yönünün kesilmesi açısından çok önemliydi. Emniyet teşkilatıyla bu operasyonun üzerinde 6 aydır çalışıyorduk. 6 aydan beridir ilme ilme yaptığımız bir çalışmanın neticesi sonucu çok güzel bir operasyon oldu. Yoğun bir tutuklama oldu. Gözaltına alınan 101 şahıstan 62'si tutuklandı. 15 kişiyle ilgili de soruşturma devam ediyor."

"Cezaların artırılmasıyla hırsızlık olayları azalacaktır"

Hırsızlık olaylarına ilişkin de konuşan Canalp, "Son çıkacak yargı paketinin içinde hırsızlık cezalarının artırılmasıyla ilgili bir madde var. Bu bizim işimizi çok kolaylaştıracak. Hırsızları yakalayamamak gibi bir problemimiz yok bizim. Mesele, yakalamış olduğumuz kişileri bir şekilde bu işi devam edebiliyordan kaynaklanan özel bir problemimiz var. Bunu da kesmenin yolu verilmiş olan cezaların artırılmasıdır. Son yargı paketinde de bu şekilde bir düzenleme var. İnşallah bu geçtiği zaman işimiz çok rahatlayacak diye düşünüyorum. Geçmişte kapkaç Türkiye'nin gündemini yoğun bir şekilde meşgul ediyordu. Kapkaç niye kesildi? Sebebi, kapkaça verilmiş olan cezanın artırılmasıydı. Başka bir şey olmadı." ifadelerini kullandı.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir