• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Çin'den Tayvan'a gözdağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (ÇHOK) açıklamasında tatbikatın, birliklerin ortak operasyon kabiliyetini artırmanın yanında "dış güçler ile Tayvan bağımsızlık güçleri arasındaki işbiriğine karşı koymayı amaçladığı" vurgulandı.

Tatbikat, Alman Hür Demokratik Partisinden (FDP) bir grup milletvekilinin Tayvan'ı ziyareti öncesine denk geldi.

Bundestag Savunma Komitesi Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann ve FDP Genel Başkan Yardımcısı Johannes Vogel öncülüğündeki parlamento heyeti 9-12 Ocak'ta Tayvan'da temaslarda bulunacak.

Ada çevresinde Çin'e ait 57 hava aracı ve 4 gemi görüldü

Tayvan Savunma Bakanlığı, dün akşamdan bugün sabah saatlerine dek Ada çevresinde Çin'e ait 57 askeri hava aracı ve 4 savaş gemisinin görüldüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12 J-16, 6 J-11, 2 J-10 ve 2 SU-30 savaş uçağı, 2 H-6 bombardıman uçağı, 1 KJ-500 havadan erken uyarı uçağı ile "BZK-005" tipi 3 keşif dronunun olduğu 28 hava aracının Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan hava ve deniz hattının doğusuna ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği yerin güneybatısına uçtuğu belirtildi.

Açıklamada, hava ve deniz araçlarının elektronik takip vasıtaları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği belirtilerek, "Çin'in eylemleri, Tayvan Boğazı ve çevresindeki sularda barış istikrara büyük zarar vermektedir." ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir