• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Özde Ve Sözde Olan Müslüman`ın Farkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küfrü,zulmü görüp tanıdıktan sonra çaresizlik içerisinde oturmayı değil Mustazaf’ların yanında yer almayı ve bu uğurda azimli bir şekilde çalışmayı bize nasip eden Allah’a sonsuz hamd’u senalar olsun…
 

‘Üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz’ (ÂLİ İMRÂN – 139)
 

Evet bizlerde bu ayet’icelileyi kendimize dustur edinerek her ne kadar üzülsekte üzdürülsekte gevşemiyeceğiz İnşAllah bu yapılan zulümler her ne kadar zalimlerin zorba ve müstekbirlerin ve hakkı bile bile susanların yanında bir zafer olarak görünse bile biz onların bu bariz zaferleri karşısında yılmayacağız belkide dinine ve gerçek inancına sahip çıkan mümin müslümanların başına böyle müsibetlerin gelmesi Allah’ın bir lütfudur. Mümin Müslüman dedim zira makam ve mevki sevgisinden ve kaybetme korkusundan ayet-i kerimede geçtiği gibi ‘Hak karşısında parmaklarını kulaklarına tıkayan munafıklar gibi parmaklarını kulaklarına tıkayan başlarını yorganların altına koyan Müslümanım dediği halde Müslümanlık görevini yerine getirmeyen gerçek Müslüman demem. Çünkü sadece ve sadece kimlik üzerinde Müslümandır özde değil.
Neyse mumin olan Müslümanın başına böyle musibetlerin gelmesi elbetteki bizim için ALLAH(cc) bir imtihanıdır bu imtihanlarla Allahu Teala Müslümanları uyandırıyor onların birlik olmasını ve gafletten uyanmalarını istiyor eğer bu musibetler bizim başımıza gelmeseydi belki hala yerimizde sayan kişiler olurduk bunların hepsini ALLAHın (cc) bir lutfu olarak gormeliyiz bir açıdan diğer acıdan ise zalimler ve ALLAH duşmanları ALLAHın dininin hakim olmasından korkuyorlar hakim olsa onların sonu gelecek. “Kafirler istemese bile ALLAH nurunu tamamlayacaktır”. ve bu ALLAH düsmanları ALLAH dusmanları diyorum cunku onlar bizimle değil ALLAHın kitabıyla ayetleriyle savaşıyorlar öyle ayetlerki ALLAHın ayeti kerimede buyurduğu gibi “Onu biz indirdik ve onu koruyanda biziz”. Bizde Müslümanın gereği bu ayetleri gururla şerefle başımazda gönlumuzde taşıyoruz onlar ise ne kadar abes beyhude bir şey yaptıklarından haberdardırlar. Ustadın dediği gibi bir değil bin başımız olsa hepsini feda ederiz.
 

Ey mustekbirler ve şan şöhret kulları
 

Ey hidayeti delalet karşısında satan zavallı acizler sizler kalkıp ezeli ve ebedi olan ALLAH’lamı savaşıyorsunuz. Adem (as)dan günümüze kadar ALLAH ve Resuluyle savaşanlar hepten kaybetmişlerdir kaybediyorlar ve kaybedecekler. Üstadın dediği gibi ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz yaşayamam. Evet bizlerde inancımız gereği ekmeksiz yaşarız ama Kuransız, hürriyetsiz ve örtüsüz asla ve asla yaşayamayız. Savaştan bahsetmiştik evet biz bu milletle savaşmayız zira savaşlar milletleri perişan edip yok eder günümde gördüğümüz gibi bizim savaşımız Kuran Sunnet ve ilimle olur bir kavim ALLAHın kitabıyla Resulun sunnetiyle hukmettiği muddetce hezimete uğramaz uğrasa bile kendi nefislerinin kötülüğündendir evet kardeşlerim bilinizki Müslüman sürekli aziz olandır. Zelil olan değil fıkıhta dahi bir Müslüman ve bir ğayrimuslum dava için geldiklerinde hakim Müslümanı yuksek ğayrimuslimide alcak olan yere oturtur nereden bakarsak bakalım ustun ve aziz olan her zaman gerçek Müslümandır. ALLAH onları zelil kılmaz hiçbir zaman. Ama ahiretini dunyaya satan paraya şöhrete kadına zevk ve eğlenceye dalan sadece kimlik üzerinde dini islam diyenler hariç onlar iki cihandada zelil ve perişan olacaklardır ve onların akibeti muztaz’afların eliyle başörtüsü yüzünden dayak yiyen sınıftan, kovulan işe alınmayan ve bunlar gibi daha binlerce kişinin elleriyle olacaktırki biz devrilen diktatörlerin akibetini gördük onların sonuda böyle olacaktır. Yeter ki biz Kurandan ve sünnetten ayrılmayalım Resulullahın dediği gibi bunlara tutunduğunuz müddetçe galip gelecek olan sizlersiniz sözün sonu nerde olursak olalım öncelik ALLAHın emri olmalıdır. ALLAHa emanet olunuz vesselam.

 

Mümine Salman / Batman - Yaş: 24

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri