• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Aczimendiler anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Acizmendiler Adıyaman Gençlik Derneği öncülüğünde bugün saat 17:00 da Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda II. Gençlik İntibah Toplantısı İman ve Mücadele adı altında Said'ler Adıyaman da Buluşuyor adlı bir program düzenledi.

Programa yakın ve uzak illerden de katılım oldu. Yoğun katılımın olduğu program Kur'an- ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Adıyaman Gençlik Derneği şube Başkanı Mehmet Mustafa Turan katılımcılara bir selamlama konuşması yaptı. Turan katılımlarından dolayı gelenlere teşekkür ederken programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Program sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösterimi dünyanın değişik yerlerinde baskı ve zülüm altındaki Müslümanların çektiği sıkıntıları dile getirmeye yönelikti. Slayt gösterimi sırasında salona gelen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Slayt gösteriminden sonra ıraklı Müslüman kadınların ne acılar çektiğini dile getirmek adına Iraklı Nur'un yazdığı mektup sahnede okundu mektubun okunması sırasında kimi seyirciler gözyaşlarına hakim olamadılar.

Daha sonra acizmendi kimdir acizmendilerin amaç ve hedefleri nelerdir gibi konular üzerinde durularak acizmendilerin ortaya çıkışı Said Nursi ile olan ustat talebe ilişkisi dile getirildi. Acizmendilerin kendi halinde kendi dergahlarında imanlarını kurtarma mücadelesi verirken medyanın onlararı karalamak isterken aslında Dünyaya tanıttıklarını ancak kendilerinin medyada yer aldığı gibi değil de tamamen kendilerini İslama ve bu uğurda insanlığa hizmet etmeye adadıkları kişiler ve yolda çalışan bir camia olduklarını dillendirdiler. Bazı acizmendiler okul yıllarında ve cezaevi sıralarında kendilerine yapılan hukuksuz ve gayri insani tutumlar karşısında İslamın İzzetini ayakta tutma adına dik bir duruş sergilediklerini ve sergilemeye devam edeceklerini dile getirdi.

DGM'lerde yargılandıklarını ancak hiçbir zaman başlarındaki sarıkları ve ellerindeki asalarını bırakmadıklarını ifade eden Acizmendiler sarık ve asamız sünnet gereğidir gerekirse bu yolda her türlü bedeli ödemeye hazırız ve bedelde ödedik diyerek sünnete tabi olmanın önemine vurgu yapıldı.

Çok çeşitlilik arz eden proramda Bediüzzaman ve Mustafa Kemal arasında geçen Bir olayın Sahnelenmesi sırasında salonda Tekbir sesleri yükseldi. Sahnelenen Piyeste Bediüzzamanı görmeye gelen Mustafa Kemal'in elini Kur'an Kerime uzatması sırasında Bediüzzamanın Onu engellemesi ve 'çek necis ellerini' demesi dikkatlerden kaçmadı.
Daha sonra sergilenen sema gösterisi ve yapılan duanın ardında program sona erdi. (Cemil Özdaş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir