• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
İHH Başkanı süreci değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - İHH'nın Kürt meselesi çözüm süreci ve Mavi Marmarayı değerlendirme toplantısının 2'ncisi bugün Şanlıurfa'daki bir otelde yapıldı.

 

Toplantıya İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Genel Başkan Yardımcıları Gülten Sönmez, Hüseyin Oruç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İHH Temsilcileri, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Mavi Marmara Gemisi gazileri de hazır bulundu.

 

Basın toplantı öncesi bilgi veren İHH Genel Başkani Bülent Yıldırım daha sonra toplantıya basına kapalı olarak devam etti.

 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, barış süreci ve kürt meselesi ile ilgili daha önce de bir rapor hazırlayıp hükümete ulaştırdıklarını belirtti. Halkın taleplerini dile getirdiklerini, şuanda bir takım çevrelerin bu çözümü baltalamak istidiklerini ifade eden Yıldırım, "Ulusal ve uluslararası güçler var bu işin içerisinde. Bu konuda tekrar toplantı yapıp istişare yaparak, bu çözüm süreci için ne gerekiyorsa ortaya koyma gayesi içerisindeyiz" dedi.

 

Yıldırım açıklamasında, Burada Hükümete, devlete ve örgüte söylemek istediğimiz en önemli konu şu, ne olursa olsun masadan kalkılmamalı. Özelikle bu acıyı çeken bölge halkından her evden bir acı oldu. Ya akrabalarından ya da evlerinden acıları olmuştur. Bu insanlar tarihleri ile kültürleri ile beraber barış içerisinde yaşarlarsa bütün dünyaya örnek göstergesi olurlar" şeklinde konuştu.

 

"Barıştan yana olmayan bazı çevreler, İsrail, Amerika, Suriye rejimi Türkiye'nin barış ve huzur ortamında olmasından dolayı rahatsızlık duydular" diye konuşan Yıldırım "Gezi sürecini başlatan irade gezide yer alan gençlere göre bağımsız bazılarına göre de yönlendirme. Bu olaylarda bazı insanlar bunu değerlendirmek istedi ve değerlendirdiler." ifadelerini kullandı.

 

Mursi demek halkın seçtiği lider demektir

Mısır'daki olayları değerlendiren Yıldırım, Mısır'daki darbeyede değindi; "Mursi demek halkın seçtiği lider demektir. Mursi demek Kudüs'e giden yolun genişlettirilmesi demektir. Kudüs aşkının artırılması demektir. İsrail bundan rahatsız oldu. Çünkü Gazze'yi refah kapısını önemseyen bir liderdi. Halkın çoğunluğu buna oy verdi. Bu demek ki Mısır halkı Gazze ile Batı Şeria ile Kudüs ile İsrail'in işgal ettiği topraklar ile yatıp kalkıyor. Bunun üzerine başta Amerika İsrail ve bu konuda rahatsız olan çevreler Mursi'ye darbe için bir plan içerisine girdiler. Mursi bunu önceden fark etti. Amerikalı ve Mısırlı yetkililer 5 aşamalı karar aldılar. Birinci karar kalabalıklar toplanacak, ikinci aşama binaları yıkıp yağmalayacaklar, üçüncü aşama askerler ve polisler meydanlara inecek ve karşı tarafa saldıracak, dördüncü aşama ordu yönetime el koyacak, beşinci aşama ise Amerika uyarılarda bulunacak iç savaş olmasın diye. Amerika ve İsrail ilk defa bu kadar pişti oldu. Medyayı çok iyi kullandılar. Milyonlarca insanlar sokaklara döküldü ama televizyonlar bunu göstermediler. Özel kanalları kapattılar. Sonra devlet kanallarını kapattılar. Halk buna karşı biz de buna karşıyız" diye konuştu. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir