• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
HÜDA PAR’dan İstanbul`da Mursi’ye ve İhvan’a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü GÜNDÜZ-Erkan YAVUZ / İSTANBUL / DOĞRUHABER
 
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı ve İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Fatih Saraçhane Parkı’nda Mısır’da darbeye karşı direnen Müslüman Kardeşlere ve Mısır halkına destek için “Emperyalist Darbeye Karşı Direnen Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız” sloganıyla kitlesel bir basın açıklaması yapıldı. Kitlesel basın açıklamasına destek vermek için toplanan kalabalık grup sık sık tekbir getirerek “İstanbul’dan Mısır’a Direnişe Bin Selam, İslami Hareket Engellenemez, Mursi’ye Selam Direnişe Devam, Seyit Kutub-Elbenna selam olsun İhvana, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Müslüman Uyuma İhvan’a Sahip Çık, Üzülme Gevşeme Allah Bizimle, Zulme Karşı Omuz Omuza, Müslüman Uyuma Mursi’ye Sahip Çık, İslami Hareket Engellenemez” şeklinde sloganlar attı. Yapılan konuşmalarda Mısır ordusu tarafından yapılan darbenin ABD ve Avrupa Birliği’nin gerçek yüzünü bir kere daha ortaya çıkarttığı vurgulanırken tüm Müslümanlara Mısır’da darbeye karşı direnen Mısır halkına ve Müslüman Kardeşlere destek olma çağrısı yapıldı.

Mısır’daki darbe İslam dünyasına yapılmıştır

Günay İşeri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan kitlesel basın açıklamasında ilkin kürsüye çıkan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdullah Aslan, “Böyle bir zulüm kesinlikle kabul edilemez. Biz Mısır halkının yanındayız. Biz meşru Cumhurbaşkanı Mursi’nin yanındayız. Darbecilere, hainlere ve o münafıkları karşıyız” dedi. Ümmet olarak çok kritik bir eşikten geçildiğini dikkat çeken Aslan, “25 Ocak’ta yapılan devrimden sonra halkın inisiyatifi ile gelen Musa’lar, Hasan El-Bennalar, Seyyid Kutublar, Mursiler 3 Temmuz’da devrin Firavunları tarafından derdest edildi. 3 Temmuzdan bu yana bir devrim boğulmaya çalışılıyor. Müslümanlar olarak gerek Mısır’da gerek dünyanın diğer bölgelerinde buna tepkimiz hiçbir şekilde dinmemeli. Bu tepkiyi en üst düzeyde göstermeliyiz. Mısır demek ümmet demektir, Mursi demek Seyyid Kutub demektir ve Hasan El-Benna demektir. Bütün dünya Müslümanların önderleri ve liderleri demektir. Mısır’daki darbe İslam dünyasına yapılmış bir darbedir” diye konuştu.

Bize darbe demokrasisini dayatıyorlar
Demokrasi ile seçimle gelenlere saygı duyun diyenlerin bu gün bunu kabul etmediğini ve Mısır’da yapılan darbeye darbe bile demediklerini ifaden eden Aslan, “Zalimler hiçbir zaman ortaya koydukları değerlere sadık kalmadılar. Çoğulcu demokrasi dediler, halk demokrasisi dediler, liberal demokrasi dediler en son sandık demokrasi dediler. En son buda bir işe yaramıyor dediler. Şimdi önümüze koydukları ise darbe demokrasisidir. Buna inanacaksınız diyorlar. Siz darbe demokrasisini kabul edeceksiniz diyorlar. Kesinlikle bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Hani demokrasi diyordunuz, hani halkın seçtiklerine kimse karışamaz diyordunuz. Neden buna müdahale ediyorsunuz? Daha öncede bunu yaptılar. Filistin’de Hamas’a aynısını yaptılar. Cezayir’de İslami Selamet Cephesine aynısını yaptılar. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız?” şeklinde konuştu.

Müslümanlar zorbalığa karşı yekvücut olmalıdır

Halkın oyları ile seçilen Mursi’nin gözaltında tutulduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini ifade eden Aslan, Müslümanların zorbalığa karşı yekvücut olmaları gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “İhvan’ın bir ıslahat hareketi olduğunu Mısır’daki Firavunlar bile inkar etmiyor. Buna rağmen oradaki Müslümanalar insanları şiddete teşvikten yargılanacaklar! Böyle bir zulüm kesinlikle kabul edilemez. Biz Mısır halkının yanındayız. Biz meşru Cumhurbaşkanı Mursi’nin yanındayız. Darbecilere, hainlere ve o münafıkları karşıyız. Halkın oyları ile seçilen Mursi darbeciler tarafından gözaltında tutuluyor. Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. O Mısır’ın cumhurbaşkanıdır. Mısır Müslüman halkının ve İslami yapıların bu zorbalığa karşı yekvücut olup yarım kalan bu devrimlerini zafere erdirmelerini Allah’tan diliyoruz”

Zalimlere karşı meydanları dolduranlara selam olsun

Mısır’da Mursi’ye karşı yapılan darbenin Mursi’nin şahsında İslam’a ve Müslümanlara karşı yapıldığını belirten HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Gönül, “Yeryüzünün birçok yerinde zalimlere karşı meydanları dolduranlara selam olsun. Seçimle ve halkın iradesiyle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’nin gayri meşru bir yolla cumhurbaşkanlığından alınmasını bütün dünya canlı canlı izledi. Yüreğimizi acıtan bu darbe Mursi’nin şahsına karşı yapılmamıştır. Bu darbe Mursi’nin temsil etmiş olduğu misyona, İslam’a ve Müslümanlara karşı yapılmıştır. Bu darbe Amerika’nın, Avrupa Birliği’nin, onların yardakçılarının ve yerli işbirlikçilerinin yapmış olduğu bir darbedir. Bu darbe niçin oldu? 30 yıldır bir Firavunun zulmü altında olan bir halk vardı. Mursi cumhurbaşkanı olduktan sonra Refah Sınır Kapısını açtı, onun yerine atanan kişi ise ilk iş olarak Refah Sınır Kapısını kapattı. Mursi bu zulme son vermek istediği için bu darbe yapıldı” dedi.

Demokrasi helvadan bir put gibi
Demokrasi havariliği yapanların, kendi çıkarlarına uymayınca demokrasiyi helvadan bir put gibi yediğini ifade eden Gönül, “Ama deyip Mısır’daki darbe ile ilgili konuşanları biz tanıyoruz. Biz sizi asırlar öncesinden tanıyoruz. Şu yaşadığımız asrın çağdaş bir versiyonu olarak sizi unutmadık. Biliyoruz ki sizler İslam ve Müslümanlık deyince ne sandığı, nede putlaştırdığınız demokrasiyi tanımıyorsunuz. Çıkarlarınız mevzubahis olunca bütün ilahlarınızı helvadan bir putu gibi yiyip duruyorsunuz” şeklinde konuştu.

Bu zalimler gözlerimizin içine baka baka bu bir darbe değildir diyor

“Mursi’den gasp edilen cumhurbaşkanlığı ona geri verilinceye kadar dualarımızla ve eylemlerimizle destek olmaya devam edeceğiz” diyen Gönül, "Biz devrimleri ve darbeleri canlı canlı izleyen bir nesil olduk. Şu zalimlerin yaptığına, bir cumhurbaşkanını gözaltına alacaksınız, bir hareketin mensuplarını gözaltına alacaksınız, tanklarınızı sokaklara dökeceksiniz ve ABD, Avrupa Birliği ve onların yardakçıları ‘hayır bu bir darbe değildir’ diyecek. Bu zalimler gözlerimizin içine baka baka bu bir darbe değildir diyor. Bu bir zulümdür. Mazlumun ahı zalimi devirecektir ve halkı üstün tutacaktır. İhvan’a ve Mursi’ye destek olmak için seslerini yerden arşa kadar yükselten zalimlerin kulaklarını inletircesine haykıran bütün Müslümanları selamlıyoruz” diye konuştu.

Söz konusu Müslümanlar olunca demokrasi diye bir şey yoktur
Mısır’da yapılan darbenin Amerika’nın, Avrupa’nın ve sözde insan hakları havariliğini yapanların gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirten Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Eşin, “Tarihten ders alınmadığı için tarih tekerrürden ibarettir. Mısır Firavunları, Karunları ve Bel’amları ile meşhurdur. Aynı zamanda Firavunlara, Bel’amlara ve diktatörlere karşı başkaldıran Musaları ile güzel yüzlü Yusufları ile, Seyyid Kutub’ları, Hasan Elbenna’ları ve Mursi’leri ile meşhurdur. Hepimiz televizyonlardan canlı olarak Mısır’daki Müslümanlara yapılan zulmü, vahşeti ve bu zulme karşı direnen Müslümanları izliyoruz. Hepimiz tarihe tanıklık ediyoruz. Mısır’da yapılan bu darbe Amerika’nın, Avrupa’nın, insan hakları havarilerinin gerçek yüzünü, demokrasinin, evrensel hukukun Müslümanlar için ne kadar boş anlamsız ve Müslümanları kandırmak ve oyalamak için uydurulmuş olduğunu en güzel şekilde bize gösterdi. Söz konusu Müslümanlar olunca demokrasi diye bir şey yoktur. Avrupa Birliği, Amerika ve işbirlikçileri ‘Müslümanlar için demokrasi yoktur’ diyerek ancak bizim seçmiş olduğumuz şahıslardan ve sizin için tayin etmiş olduğumuz isimlerin dışında farklı bir isim seçemezsiniz. Siz ancak bizim belirlemiş olduğumuz hayat nizamını, belirlemiş olduğumuz yasa ve kanunların dışına çıkamazsınız diyorlar” dedi.

Darbeye direnen Mısır halkına selam ols
un
“Dualarımızla İhvan’a ve Mursi’ye olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diyen Eşin,
"Mısır’da tüm meydanlar ve caddeler bu zulme ve haksızlığı karşı kıyam eden Müslümanlarla doludur. Biz Müslümanlar olarak bu zulme ve haksızlığı karşı dik duracağız. Şu an Rabiatül Adeviyye Meydanında ve darbeye direnen bütün Mısır halkını buradan selamlıyoruz. Biz Müslüman kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mursi’yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz
Yapılan konuşmaların ardından basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Fatih İlçe Başkanı Murat Karinçu, “Mısır tarihinin ilk sivil cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri darbeyi tel’in ediyoruz” diyerek şöyle konuştu: “Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi’yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız. Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Kendi halkının düşmanı generalleri, halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri tel’in ediyoruz” dedi.

Bu darbe siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır

Darbeyi yapanların da, destek verenlerin de İslam coğrafyasının, Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini gösterdiklerini ifade eden Karinçu, “Mursi başta olmak üzere İhvan-ı Müslimin ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve grupları selamlıyoruz. Onların yanında olduğumuzu dost-düşman herkese ilan ediyoruz. Siyonistler ve işbirlikçileri, işgal edilen Filistin topraklarının civarını istikrarsız kılmak için her türlü şeytanlığı yapmaktadırlar. Mısır’da yapılan bu darbe, küresel siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmıştır. Bu darbe sadece Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır” diye konuştu.

Arap diktatörler ile ikiyüzlü Batı, darbeye alkış tuttular
Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden ABD ve Avrupa’nın, halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takınmalarının İslam’a olan kinlerinden kaynaklandığına dikkat çeken Karinçu, “Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşıyız. Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümid etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek’i devirmesinden daha önemlidir. Darbecilerin yanında saf tutup darbeyi destekleyen Ezher Şeyhi’ni, Nur Partisi liderini tövbe ve istiğfar etmeye ve izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz. Arap diktatörler ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü Batı, darbeye hep birlikte alkış tuttular. Cuntanın kuklası Mansur’a ilk tebrik, Suud Krallığından geldi. Müslümanların iktidarında yüzde bir muhalefetin bile önemli olduğunu, halkın sesine kulak verilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirenler, çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar” şeklinde konuştu.

Bu darbe, 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur

Türkiye’de Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenen darbenin Mısır’da başarıya ulaştığını belirten Karinçu, “Ülkemizde de çoğunluğun desteğini alarak iktidara gelmekten ümit kesen zavallılar, darbeye karşı görünüyormuş gibi yaparak “seçim sandıktan ibaret değildir” diyorlar. İslam’a olan düşmanlıklarını açıktan dile getiremedikleri için bu bahanelerin ardına saklanıyorlar. Çoğunluk Müslüman olunca bu tür sözlerle asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Mısır’da olan şey Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış halidir. Bu darbe, 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur. Ama inanıyoruz ve ümid ediyoruz ki, Mısır halkı Allah’ın izni ile bunu geri püskürtecektir” diye konuştu.

Darbeyle gelen cumhurbaşkanın kimse tanımasın
İslam coğrafyasındaki bütün hükümetlerin darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Mansur’u tanımadıkları yönde açıklama yapması gerektiğini belirten Karinçu, “Muhammed Mursi’yi meşru Cumhurbaşkanı ve tek muhatap kabul ettiğinizi ilan ediniz. İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet, sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz. Allah-u Teâla, zalimlerin tuzaklarını boşa çıkarsın. Allah-u Teâla, Müslüman Mısır halkının yarım kalmış devrimlerini zafere ulaştırsın. Firavun’u ve ordusunu Nil’de boğan Allah-u Teala, günümüz Firavunlarını da kinlerinde boğsun” dedi.

Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Başkanı Cemal Çınar Hoca da yapılan kitlesel basın açıklaması kapanışında yaptığı duayla Mısır halkının zafere ulaşması dileğinde bulundu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir