• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Memur-Sen`den darbe protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ellerinde Mısır`ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi`nin fotoğrafı, `Seninleyiz Mursi` yazılı pankartlar bulunan grup adına basın açıklaması yapan Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Mısır`daki darbeye tepki gösterirken, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek çağrısı yaptı. Özdemir, tüm insanlığı darbeye karşı gelmeye çağırdı.

5 bin yıllık Mısır tarihinde ilk defa firavunlara karşı Mısır halkının hür iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanı bulunduğunu belirten Özdemir, bunun da zamanın firavunları tarafından darbe ile görevinden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Muhammed Mursi`ye karşı yapılan darbenin nedenini bilmek istediklerini kaydeden Özdemir, "Darbe Halk tarafından seçildiği için mi? Hafız olduğu için mi? Zamanımızın firavunlarına karşı dik durduğu eğilmediği için mi? Gazze`nin can damarı Refah Sınır Kapısı`nı açtığı için mi?" yapıldı diye sordu.

Avrupa ve Amerika için demokrasinin sadece kendilerini seçtiği sürece meşru olduğunun bir kez daha ispat edildiğini ifade eden Özdemir " Müslümanlar demokrasi ile geldiklerinde gayri meşru olur. Askeri darbeler dahil her türlü illegal yöntemler onlar için meşrudur" diye konuştu.

Darbeci General Sisi`ye seslenen Özdemir şöyle konuştu " Seni kullanan firavunlar işleri bittiğinde ilk tekmeyi sen yiyeceksin. Bugün dünyanın her yerinde zamanımızın firavunları oluk oluk Müslüman kanı akıtmaya devam ediyor. Çeçenistan`da, Doğu Türkistan`da, Suriye`de, Mısır`da, Filistin`de, Karabağ`da, Irak`ta, Myanmar`da ve başka yerlerde. Birinci ve 2. Dünya savaşlarında 50 milyon insanın öldüğü Avrupa sınırları kaldırarak birlik sağlamıştır. İslam dünyası aralarındaki mezhep ve ırkçılık gibi hastalıkları bırakarak Tevhid sancağı altında bir araya gelerek; coğrafi, ekonomik, siyasi, kültürel, birlikteliği sağlamalıdırlar."

Bu haberler de ilginizi çekebilir