• DOLAR 32.544
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2425.774
  • ...
Serhad FM Ramazan'da yine dopdolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'da yaptığı İslami yayınlarla halkın teveccühünü kazanan Serhad FM, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da dopdolu olacak.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Serhad FM Genel Yayın Yönetmeni Abdulvahap Akkay, bu Ramazan'da iftar ve sahur programları, Kur'an-ı Kerim hatmi, Siyer-i Nebi ve çok özel Ramazan programları yapacaklarını söyledi.

 

Kur'an-ı Kerim'in Ramazan ayında nüzul olması sebebiyle, Serhad FM olarak Ramazan'da 3 ayrı hatmi şerif programları yapacaklarını ifade eden Akkay, "Ramazan ayı hepimizin de malumudur ki Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu aydır. Bu çağda insanlık Kur'an'ın evrensel mesajına hasret ve muhtaçtır. İnsanlık toplumdaki manevi buhrandan kurtulmak istiyorsa Kur'an-a, Kur'an'ın ipine sımsıkı sarılmalıdır. Çünkü Müslümanların hayat kitabı Kur'an'dır. Kur'an'ın Ramazan ayında iyice anlaşılması ve amel edilmesi gerekiyor. Bizler de Serhad FM olarak ramazan ayında günün en az üç vaktinde üç ayrı kariden hatmi şerif programları yapacağız. Dileyenler Ramazan'da 3 hatim birden çıkarabilirler. Tabi Kur'an'ı sadece Arapça okumak da yeterli değildir. Bundan dolayı hatim dışında meal programlarımız da olacak. Buradaki amaç; Kur'an'ı en güzel şekilde okumak, anlamak, yaşamak ve mesajını yaşatmaktır" dedi.

 

Ramazan'a özel programlar

Akkay, Ramazanda yapacakları diğer programları şöyle anlattı: "Bununla birlikte Resulullah'ın hayatını da iyici anlamak gerekir. Bundan dolayı Ramazan'da çeşitli siyer programlarımızda olacak. Yine bu yıla özel olarak 'Şehr-i Ramazan' isimli bir programımız da var. Bu programı Türkiye'nin çeşitli illerinde İslami yayın yapan 7 radyoyla ortak şekilde yapacağız. Şehr-i Ramazan programında ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerine bağlanıp oralardaki Ramazan atmosferini inşallah kardeşlerimizle paylaşacağız. Yine bu programda canlı bağlantılar, SMS soruları ve Ramazan'a dair güzel paylaşımlar olacak. Bir de Ramazan'ın vazgeçilmezi olan iftar ve sahur vakitlerine özel programlarımız da olacak. Bu programlarda canlı bağlantı alacağız ve Ramazan'a dair güzel notlar aktaracağız. İstek programları, canlı haber programları, çocuk programları, yarışma programları ve risale programlarımız da olacak inşallah. Yayın akışımızın son şeklini de verdik. Bizler Serhad FM olarak Ramazan'a hazırız. Bir buçuk ayı aşkındır başladığımız hazırlıklarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.

 

Ramazan'da ikiyüzlü kanallara dikkat!

Ramazan ayının önemine de değinen Akkay, bazı basın kuruluşlarının ikiyüzlü yayın politikalarının kabul edilemez olduğunu aktardı. Akkay, "Sizin de malumunuzdur ki bazı yayıncı kurum ve kuruluşlar Ramazan dışında Müslümanlara her türlü düşmanlığı yapıp, Müslümanları terörle lanse etmeye çalışır. Ayrıca İslam adına, Müslümanlık adına yapılan tüm program ve etkinliklerde de ne yazık ki üç maymunu oynamaktadırlar. Fakat Ramazan geldiği zaman ne oluyorsa bakıyorsunuz ki İslam'a düşmanlık eden bu yayıncı kuruluşlar Ramazan moduna giriyorlar! Şunun çok iyi bilinmesi ve irdelenmesi gerekir ki bu kuruluşlar Ramazan ayında kesinlikle İslam'a ve Müslümanlara hizmet etmiyorlar; aksine maneviyatın yoğun olduğu mübarek Ramazan meltemini fırsata çevirip rant elde etmeye çalışıyorlar. Bütün Müslümanların bu noktada uyanık olması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor. Bu yayıncı kuruluşların Ramazan ayında İslam'a hizmet etmediklerinin bir diğer delili de Ramazan'a özel yapmış oldukları yayınların reklam aralarına bilinçli bir şekilde İslamî ahlak ve Ramazanın maneviyatıyla bağdaşmayan ahlaksız reklamları yerleştirip orucu gerçek manasından uzaklaştırma çabalarıdır. Bundan dolayı bu tür kanalları izlememeli, kendimizi ve ailemizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabından muhafaza etmeliyiz" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir