• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
"Sabır, iyilik ve güzellik ayıdır Ramazan"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Gecesi ayrı bereket gündüzü ayrı bereket olan Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Manisa Müftüsü Sinan Cihan, elden geldiğince tüm Müslümanların kendisini ibadete vermesini isteyerek hayır ve hasenatta yarış içerisinde olunması gerektiğine işaret etti.


Cihan, "Bu ay sevap bakımından çok kârlı, çok kazançlı bir ibadet mevsimidir. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan'ın önemi hakkında şöyle buyurmuştur: 'Kim inanarak ve mükâfatını Allah'tan bekleyerek Ramazan'ın gecelerini ihya ederse, onun geçmiş günahları bağışlanır.' Yine başka bir hadiste 'Ramazan'ın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur' deniliyor.


Tövbe ve istiğfar ile rahmet kapılarının önüne gelip o kapıyı çalanlara kapının açılacağına dikkat çeken Cihan, "Bu ay sabır ayı, iyilik ve güzellik ayıdır. Müslüman'ın rızkının arttırıldığı bir aydır. Her kim bu ayda oruçlu bir kimseye iftar ettirirse, günahlarının affına ve cehennemden kurtuluşuna vesile olur" diye konuştu.


"Bu ay, bir başka yönüyle insanlığa gönderilen tüm ilahi mesajların baş tacı olan yüce kitabımız Kur'an'ın bu ayda sevgili Peygamberimize indirilmeye başlanmasıdır" diyen Cihan, "Nitekim Kur'an-ı Kerim'de; 'Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olan Kur'an'ın indirildiği aydır' diye buyrulmaktadır" dedi.


Tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eden Cihan, "Rabbim bizleri Ramazan'a ulaştırsın, affına yaklaştırsın, on bir ayın sultanının hürmetine gönüllerimizin muradını bizlere versin. Bu mübarek ayda Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını diliyor, yüce Allah'tan hepimizi mübarek Ramazan ayında arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden temizlenerek bayrama ermeyi nasip etmesini niyaz ediyorum" dedi. (Ramazan Sındıraç -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir