• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Asırlık dini miras kitapları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman'da yaşayan bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Molla Zeki Bilgin (68), babası Molla Abdussamed Bilgin'den kendisine kalan yaklaşık 3 asırlık dini kitapları yanında bulundurarak onlardan istifade ediyor.

 

Medresesi olan ve yaklaşık 30 talebesi bulunan Molla Zeki Bilgin, yaklaşık 3 asırlık dini kitapların babasından kendisine kalan çok kıymetli eserler olduğunu belirterek, "Burada bulunan kitaplar tefsir, hadis ve fıkıh kitaplarıdır. Allah'a şükürler olsun ki, bu kitaplar asırlar boyunca elden ele bana kadar ulaşmıştır. Bana ulaşan bu kitapları en kıymetli miras olarak kabul ediyorum. Bu kitaplar öyle kitaplar ki, şimdiki kitapları küçümseme anlamında değil şimdiki kitaplarda mevcut olmayan ve yazılmayan fıkıh, hadis ve tefsir gibi konuları bu kitaplara bakarak çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için bu eserler çok kıymetlidir" dedi.

 

Kitaplarını dünyevi servetlere bile değiştirmeyeceğini dile getiren Bilgin, "Kitaplarımı dünyevi servetlere bile değişmem. Çünkü bugünkü ilim, edep, terbiye varsa yine bu kitapların eserlerinden meydana gelmiştir. Her bir kitap senelerce yazılmıştır. Önceki alimler büyük gayretler sarf ederek bu kitapları yazmış ve değişik ülkelere göndererek ilmin yayılmasını sağlamışlardır. Bizlerde bilinmeyen meseleleri, ahkamları, İslami kanun ve nizamları ve İslami kuralların gerçeklerini bu kitaplardan çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir