• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
 Mısır ordusundan Mursi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır ordusu, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevden alınması kararından vazgeçilmesi için bazı ordu komutanların, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi`ye baskı yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Mısır ordusunun resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, basında da yer aldığı üzere "bazı komutanların Sisi`ye, Mursi`yi görevinden uzaklaştırılması kararından ve yol haritasından vazgeçmesinin yanı sıra ülkenin iç savaşa sürüklenmesini önlemek adına eski yönetimi yeniden görevlendirilmesi için baskı uyguladığı" haberleri gerçeği yansıtmıyor.

Açıklamada bu tür haberler, "Silahlı kuvvetleri hedef alan bir tür savaş yöntemi" şeklinde değerlendirilerek, ordunun söz konusu kararları, 30 Haziran`da sokaklara dökülen halkın taleplerine karşılık vermek üzere yapıldığını ileri sürdü.

Ordu ayrıca askerin, barış yanlısı gösteri yapan her Mısır vatandaşının güvenliğini temin etmesinin görevi olduğunu da vurguladı.

Bir grup komutanının, Sisi`ye geçen çarşamba açıkladığı yol haritası üzerinde baskı uyguladığı, Mısır ordusunun Muhammed Mursi`yi cumhurbaşkanlığı görevinden azlinden ve anayasayı askıya almasından vazgeçmesini istediği belirtiliyor. Denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir