• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
 Mısır’da ordu müdahale edeceğini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır’ın başkenti Kahire başta olmak üzere ülkenin bir çok kentinde Mursi taraftarlarının protestoları devam ediyor. Mursi taraftarları ile karşıtları arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 72`yi bulurken ordu çatışmalara müdahale edeceğini açıkladı. Orduya ait zırhlı araçların Tahrir meydanına doğru gittiği belirtiliyor.

Mursi taraftarları ile karşıt göstericiler arasında Tahrir meydanı yakınındaki 6 Ekim köprüsünde çatılma yaşanırken, göstericiler bir birine taş ve havai fişek attı.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, olayların büyümesi halinde olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan etme yetkisinin geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Adli Mansur`un elinde olduğunu belirtti.

AA muhabirine konuşan Ali, "Durumun bu şekilde devam etmesi halinde sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal ilan etme kararı geçici Cumhurbaşkanı`nın elindedir. Anayasanın kendisine verdiği yetkinin gereği olarak bu kararı alabilir" diye konuştu.

Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi`nin sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal ilan etmesi yönünde cumhurbaşkanına teklif sunması konusunda ise Ali, "(Sisi, bu konuda) tavsiye veya öneri sunabilir ancak karar Cumhurbaşkanının elindedir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ali, ordunun farklı kentlerde sokaklardaki varlığını yoğunlaştırmasının "gelişmelere bağlı" olduğunu söyledi.

Bugün Güney Sina ve Süveyş kentlerinde olağanüstü hal ilan edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir