• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Bakan Yardımcısından, Ilısu Baraj köprüsü açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ilısu Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla birlikte Siirt merkez ile köylerle bağlantıyı sağlayan eski köprü ve yollar sular altında kalmasından dolayı köylüler, ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyordu.

İhtiyaçlarını gidermek ve hastalarını Siirt'e getirmek isteyen köylüler, yaklaşık 2,5 saat feribotu bekliyor. Feribota ulaşamayan bazı köyler ise köyden Eruh'a oradan da Siirt'e gelebilmek için 4 saat süren kara yolu ile mesafeyi kat etmek zorunda kalıyordu.

"Köprü ile ilgili gecikme telafi edilecek ve an kısa süre yapılacak"

Çeşitli program ve temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, arazinin özelliğinden kaynaklı bir takım teknik gecikmelerin olduğu doğrudur ancak bunlar şuanda kontrol altında ve buradaki gecikme telafi edilecek." dedi.

Köprünün yapılacağı tarişh ile ilgili net bir tarihin verilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Gizligider, şu açıklamada bulundu:

"Bu gün 31 Aralık 2022 ve bugün biz bakanımızın talimatıyla Siirt'teyiz. Valimiz, Milletvekilimiz, il Başkanımız, DSİ Genel Müdürü, DSİ Genel Müdür yardımcımızla tam kadro buradayız. Sabah 09 itibarı ile arazideydik. Barajın yapımıyla birlikte köylülerin yaşamış olduğu sıkıntıyı ilgililerle istişare ederek müşahede ettik.  Arazinin özelliğinden kaynaklı bir takım teknik gecikmelerin olduğu doğrudur ancak bunlar şuanda kontrol altında ve önümüzdeki hafta itibarı ile üst düzey bir toplantı yapılarak buradan aldığımız bilgilerle ve bakanımızın talimatlarıyla buradaki gecikme telafi edilecek. Şuanda net bit tarih vermeyelim ama şunu net olarak bilin biz buraya geldiysek, bu sorumluluğu aldıysak bunu gereğini yapmak üzere geri döneceğiz. Bunun da açıklamasını Milletvekilimiz, İl Başkanımız, Valimiz bunu mutlaka sizinle paylaşacak."

Tekne, köprü ve tünel sahalarında incelemelerde bulunan Bakan Gizligider, Kalender köyü yolunda İncelemelerde bulundu.

Daha sonra Siirt Ağaç Müzesi ve Tarım İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası yerinde inceleyen Gizligider, çiftçilere hibe desteğinin takdim etmesinin ardından program son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir