• DOLAR 32.217
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2446.542
  • ...
Seçim tarihi ne zaman? Muhalefet: 6 Nisan’dan sonra olmaz! İktidar: 9 Nisan’dan önce olmaz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyaset, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihine odaklandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, "Seçimler en erken 9 Nisan'a en geç 11 Haziran'a alınabilir. Bu periyotta seçim için 10 seçenek gün var" dedi.

EN ERKEN 9 NİSAN, EN GEÇ 11 HAZİRAN'DA
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, seçim tarihi hakkında açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Seçim Kanunu değişikliğinin 2023 seçimlerinde geçerli olması için seçimlerin 6 Nisan 2023 tarihinden sonra yapılması hukuken zorunludur. Bu nedenle seçimler en erken 9 Nisan'a en geç 11 Haziran'a alınabilir. Bu periyotta seçim için 10 seçenek gün var" dedi. Uçum sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna segöre 30 Ocak-7 Nisan arası (hafta sonu karar alınırsa 9 Nisan'a kadar) seçimlerin yenilenmesi kararı alınabilir. 30 Ocak'tan önce karar alınmaz çünkü yüzde 7 barajı yürürlüğe girmez. 9 Nisan'dan sonra karar alınamaz çünkü o durumda 18 Haziran yasal seçim günü geriye çekilemez."

6 NİSAN'DAN SONRASINI KABUL ETMEYİZ
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da seçim tarihi tartışmalarına ilişkin konuştu. Zorlu "Seçime su anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Bir an önce milletimızin karşısına seçim sandığının getirilmesini ortaya koyduk. Biz, İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz. 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir