• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mısır'daki darbe İslam'a yapılmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa'da Cuma namazı çıkışı Mısırdaki askeri darbeyi kınamak amacıyla aralarında Hür Dava Partisi, Saadet Partisi, Mustazaflar Cemiyeti ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'nun da bulunduğu birçok kurum ortak bir basın açıklaması yaptı.

 

Dergah Cami önünde düzenlenen basın açıklamasını kurumlar adına Murat Müjdeci okudu. Basın açıklamasında İhvan'a destek sloganları atıldı, sık sık tekbir getirildi, darbeciler lanetlendi.

 

Mısır'da 50 yıllık diktatörlüğü devirerek ülkenin seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye karşı Batı müstekbirleri ve İsrail destekli darbe gerçekleştiğini belirten Müjdeci, "Seçimle başa gelmiş bir yönetimin askeri müdahale ile görevden alınması kabul edilemez. Bu darbeyle tekrar anlaşılmıştır ki ABD, Siyonistler, Emperyalistler; İslam ülkelerinin başında ancak kendi çıkarlarına karşı çıkmayan kukla yönetimler istemektedir" ifadelerini kullandı.

 

Bu sessizlik batının münafıklığını gösteriyor

Batı dünyasının ve Avrupa Parlamentosu'nun İstanbul'da kesilen üç beş ağaç için dünyayı ayağa kaldırıp Suriye'de, Myanmar'da vw Doğu Türkistan'da, öldürülen ve ülkelerinden sürülen, iradesi gasp edilen Müslümanlar için sessiz kalmasının kendi münafıklığını ortaya çıkardığını ifade eden Müjdeci, "Ey Müslümanlar, ümmetin fertleri silkinin, uyanın ve ümmeti uyandırın artık. İslam ülkelerinin hangisinde Müslümanlar iktidara gelirse hemen orada dünyanın gizli ve gizemli faiz lobileri, silah tüccarları, Siyonist düşünceli, kapitalist eğilimli ne kadar müstekbir gücü varsa, o İslami yönetimi devirmek için canla başla çalışıyor. Müslümanların seçtiği iktidarları yıpratmak ve yıkmak için dış güçler ve yerli işbirlikçileri sağcı, solcu, Amerikancı, Rusçu, çapulcu, baltacı fark etmeden hep birlikte ortak bir şer cephesinde buluşuyor" sözlerini kullandı.

 

Mısır'daki darbe İslam'a ve Müslümanlara karşı yapılmıştır

Müjdeci, "Süveyş Kanalının kontrolü, İsrail'in güvenliği, Ortadoğu'daki dengeler, ABD'nin çıkarları, Gazze'nin Hamas'ın elinden alınması, Kuzey Afrika'daki, Ortadoğu'daki İslami hareketlerin kontrol altında tutulması için bu operasyonlar belirli güçler tarafından yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Mısırdaki darbenin İslam'a ve Müslümanlara karşı yapıldığını belirten Müjdeci, Mısırlı Müslümanların bu darbe ile bir daha iman ve inançlarıyla zorlu bir imtihana tabi tutulduklarını, Batının uşakları tarafından gasp edilen iradelerini geri almak için Rabiatul Adeviyye'deki oturma eylemini desteklediklerini vurguladı.

 

Basın açıklamasının okunmasının ardından kalabalık sessizce dağıldı. (Osman Gülebak-Şuayb Özbey-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir