• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
`Mısır`daki darbe küresel bir komplodur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman`da faaliyet gösteren Özgür-Der, Bey-Der, Memur-Sen, Mazlum-Der Özgür Eğitim-Sen ve AGD`den oluşan İnanç Platformu, Mısır`da yaşanan darbeyi kınamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.
 
Saat 13.30`da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına platform üyesi STK`lar ve kadınlarında olduğu kalabalık bir kitle katıldı.
 
Açıklamanın başında söz alan Özgür-Der Batman Şube Başkanı Dr. Bünyamin Sevim, STK`lar olarak Mısır`da yaşanan darbeyi kınamak ve Mursi`nin yanında olduklarını ifade etmek için toplandıklarını söyledi.
 
Mısır`daki darbe küresel bir komplodur
Daha sonra Özgür Der Batman Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Eğitimci Şefik Sevim söz alarak, Mısır`daki darbenin küresel bir komplo olduğunu ve bugün Mısır`da Firavunların iş başında olduklarını belirterek, "Mısır bir pilot çalışmadır. Diğer ülkelere uygulayabilme ihtimali yüksektir. Bugün Mısır`daki darbe Ortadoğu`daki Müslüman Kardeşler damarının kurutulmasına yönelik küresel bir operasyondur" dedi.
 
ABD ve batının bölgenin Müslüman halkına karşı Haçlı yüzünü tekrar gösterdiklerine dikkat çeken Sevim, "Batı dünyası bir cunta ve ihtilal kelimesini bile kullanmadı" şeklinde tepki gösterdi.
 
`İhvanı Müslim Hareketi`nin Ortadoğu`nun bir gerçeği olduğunu ve meşru bir hareket olduğunu belirten Sevim, "Müslüman Kardeşler, halkın damarından özünden gelen bir harekettir. Mısırlı kardeşlerimizin seçtiği Mursi`nin yanında olduğumu hissetmemiz ve bu algıyı paylaşmamız önemlidir" şeklinde konuştu.
 
Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argünağa da, kısa bir konuşma yaparak darbeyi kınadığını söyledi.
 
Direnen Mursi`nin yanındayız
Basın açıklamasını Özgür Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Sevinçer okudu.
 
Sevinçer yaptığı açıklamada, "Kadim tarihinden günümüze Mısır, zalim kralların türlü zulümlerine tanıklık etmiş ve nihayet en son firavunu olan Hüsnü Mübarek diktatörünün iktidarına Ortadoğu ülkelerinde gelişen direnişin itici gücüyle son verebilmişti. Ortadoğu intifadalarının 2011`de ülkeye sıçramasıyla devrilen Hüsnü Mübarek`in ardından ilk kez Mısır halkı sivil bir seçim yoluyla kendi yöneticisini seçmişti. 1 yıl önce halkın yüzde 52`sinin reyini alarak Cumhurbaşkanlığına seçilen Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi adayı Muhammed Mursi önceki gece ordunun yönetime el koymasıyla meşru cumhurbaşkanlığı makamından hukuksuz bir şekilde indirildi" dedi.
 
Mursi orduya canı pahasına karşı durdu
Muhammed Mursi`nin ordu yönetimine karşı canı pahasına karşı dik durduğunu ifade eden Sevinçer, "Bu meşru makama ve yönetime karşı 48 saat mühlet tanıyan orduya Muhammed Mursi dik durarak, gerekirse canını dahi verebileceğini ifade edip, karşı koymuştur. Ama maalesef canlı yayında, tüm dünyanın gözleri önünde Mısır haber ajanslarının geçtiği haberlerle dünyaya aktarılarak, aşama aşama gelişen aleni bir darbe gerçekleştirildi. Mısır halkının bedel ödeyerek elde etmiş olduğu kazanımları bir gecede sıfırlayan darbeci ordunun bu müdahalesi kadar müdahaleye gecikmeyen destek tepkileri de dikkat çekiciydi" ifadelerini kullandı.
 
Zalim yanında saf tutanlar…
Açıklamanın devamında Sevinçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle zillet içinde büyük emperyalist güçlerle yakın ilişki halinde olan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Arap Birliği gibi Müslüman coğrafyanın sözüm ona temsiliyetini haiz devlet ve oluşumların memnuniyetlerini gecikmeden belirtmeleri, durdukları yeri görme açısından ibretlik bir tablo sunmaktadır. Ayrıca Beşşar Esed, `Mısır`da olan şey, siyasal İslam denen şeyin çöküşüdür. Dünyanın her yerinde dini, siyasal emellerine âlet eden herkesin akıbeti de bu olacaktır` şeklindeki ifadeleri tespitten çok temennilerini yansıtmaktadır. Bu temennilerini dürüstçe ifade eden bir zalimin yanında saf tutanlar durdukları yerin ne anlama geldiğini bir kez daha düşünmeliler."
 
"Demokrasi dersi veren batılılar darbesever oldular"
"Yine aynı şekilde söz konusu Müslümanlar olduğunda, küçümsedikleri bu 3. Dünya ülkelerine demokrasi, özgürlük, sivillik gibi bol soslu modern önerilerde bulunan batılı güçler ne hikmetse darbe karşıtlıklarını unutup, bu müdahalede birden darbesever oluverdiler" diyen Sevinçer, "Öyle ya darbe ancak kendileri için kötü ama 3. dünya ülkeleri ve Müslümanlar için bazen gerekebilen bir araçtı. Avrupa Parlementosu, (AP) Genel Kurulu`nda yapılan Mısır`daki olaylara ilişkin oturumda, Mısır ordusunun gerçekleştirdiği darbeye dikkat çekici bir tepki gösterilmezken, eleştiri okları ülkenin seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Mursi`ye yöneltilerek aslında hukuk algılarının ne kadar çifte standartlı olduğunu bir kez daha göstermişlerdir" şeklinde konuştu.
 
Musa`nın çocukları ile Fir`avun`un çocuklarının mücadelesi
Dün Musa ile Firavun arasında yaşanan mücadelenin devamının bugün Musa`nın çocukları ve firavunların çocukları arasında sürdüğüne dikkat çeken Sevinçer, "Elbette bizler firavunlarca katledilen Hasan El-Benna ve Seyyid Kutupların safında olacağız. Tüm Türkiye`de bugün, Mısır`da yaşanan hukuksuzluğa karşı seçilmiş meşru iktidarın yanında olduğumuzu ifade etmek için basın karşısındayız. Canı pahasına direneceğini belirten Muhammed Mursi`ye Batman`dan selam ve desteğimizi gönderiyoruz" dedi.
 
Daha sonra "Zorbalığa hayır! Mursi`ye evet", "Darbeciler yenilecek. İslami Hareket kazanacak" afişleri taşıyan katılımcılar, "İhvana selam direnişe selam" ve "Mursi`ye selam direnişe devam" sloganı attılar. (Veysi Demir/M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir