• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
Karlıova`da Mursi`ye destek eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Mısır`da askeri cuntanın Muhammed Mursi ve İhvan`ul Müslimin Cemaati`ne yönelik darbe girişimine Türkiye`deki STK`lardan ve siyasi partilerden sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Hür Dava Partisi Karlıova ilçe teşkilatı, Cuma çıkışında halkın yoğun katılımıyla düzenlediği protesto eyleminde sık sık tekbirler getirildi, İhvan`a destek sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Hür Dava Partisi Karlıova ilçe teşkilatı adına Ferdi Kılıç okudu. Hür Dava Partisi olarak Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin yanında olduklarını açıklayan Kılıç, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişi desteklediklerini ilan ettiklerini duyurdu.

"Muhammet Mursi başta olmak üzere İhvan-ı Müslimin ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve gurupları selamlıyoruz" diyen Kılıç, "Onların yanında olduğumuzu dost-düşman herkese ilan ediyoruz" dedi.

Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbeler yapmasına karşı olduklarını ifade eden Kılıç, "Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacağını ümit etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir. Mısırdaki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de fayda görmeyeceklerdir. Darbecilerin yanında saf tutup darbeyi destekleyen Ezher Şeyhi, Nur Partisi Liderini tövbe ve istiğfar etmeye ve izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz" dedi.

Müslümanların iktidarında yüzde bir muhalefetin bile önemli olduğunu dile getiren Kılıç, "Halkın sesine kulak verilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirenler, çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar. Bahreyn`de iki yılı aşkın bir süredir, azınlık diktatörlüğüne karşı sokaklarda olan çoğunluğun sesini duymazdan geliyorlar" diye konuştu. (Bülent Temiz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir