• DOLAR 32.23
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2460.48
  • ...
Bakan Kurum Ankara'da konut kura çekimi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Kurum, Şehit Hamza Halit Sülün Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi ve Mamak Diriliş Mahallesi İlk Kura Çekim Töreni'ne katıldı.

Ankara'nın tüm ilçelerinde 39 bin konutun dönüşümünün tamamlandığını, 10 binlerce Ankaralının güvenli ve sağlıklı yuvalarda yaşamasını sağladıklarını belirten Kurum, bugün tüm ilçelerde toplam 5 bin yuvanın dönüşümüne devam ettiklerini söyledi.

Ankara genelinde yapımı tamamlanan, devam eden ve başlanacak projelere ilişkin bilgi veren Kurum, merkez ve çevre ilçelerde yapılan altyapı, tarihi yapılara uygun ihya çalışmaları, yenileme, yeşil alan ve çevre düzenlemelerini anlattı.

Mamak'ta farklı mahallelerde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, 9 bin 694 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini bugün de 519 yeni konutun kurasını çekeceklerine işaret eden Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında da Mamak'ta 3 bin 645, Ankara'da ise 18 bin 139 konut inşa edileceğini, konut imarlı 100 bin konutluk arsanın da ilk kez ev sahibi olacakların hizmetine sunulacağını hatırlattı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir