• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Siirt’te kitap sayısı 4 kat arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanlığının okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak amacıyla Ekim 2021 tarihinde başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında yapılan yeni kütüphanelerle mevcut kütüphanelerin zenginleştirilmesi sonrasında Siirt’te kitap sayısı 100 binden 4 kat aratarak 400 bine ulaştı.

Siirt'te bulunan kütüphanelerde 100 bin kitap sayısının an itibariyle 400 bin üzerine çıktığını ifade eden Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip,  521 okul kütüphanesinde yüzde 400’lük bir artışın yaşandığına dikkat çekti.

"Siirt’teki tüm okullarda kütüphaneler kuruldu"

Türkiye’de kütüphanesiz okul kalmayacak kampanyası doğrultusunda başlatılan çalışma sonucu Siirt’teki tüm okullarda kütüphanenin kurulduğuna dikkat çeken Deniz Edip, “Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Milli eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in öncülüğünde başlatılan Türkiye’de kütüphanesiz okul kalmayacak kampanyasında, Siirt il genelinde 521 okullumuz vardı. Bunların 251 tanesinde tek kütüphane vardı. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde il genelinde bulunan 521 okulumuzun tamamında kütüphane kurduk.” dedi.

“Kurulan kütüphanelerin içerisindeki mobilyalar, masalar ve sandalyelerin tamamen Endüstri Meslek Lisesi tarafından yapıldığını ifade eden Edip, "Şuan Siirt genelindeki 521 okulun tamamında kütüphanemiz mevcut. Bazı okullarımızda katı ve geri dönüşümden aldığımız malzemelerden geri dönüşüm kütüphaneleri de kuruldu.” açıklamasında bulundu.

"Hedefimiz 1 yıl içerisinde kütüphanelerdeki kitap sayısını 500 bin üzerine çıkarmak"

Kent genelindeki okullardaki kütüphanelerde bulunan 100 bin kitap sayısını,  bir ay gibi kısa bir sürede 400 bin üzerine çıkardıklarını belirten Edip, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Aynı zamanda kütüphanelerdeki içeriğimizi de zenginleştirdik. Kütüphanelerimizde bulunan 100 bin kitap sayımız, şuan itibariyle 400 bin üzerine çıktı. Yaklaşık yüzde 400’lük bir artış yaşanmış oldu. Hedefimiz 1 yıl içerisinde kütüphanelerdeki kitap sayısını 500 bin üzerine çıkarmak. Böylelikle öğrenci başına düşen kitap sayısını 6'ya çıkartacağız. Bu konuda ciddi destek veren sayın emine Erdoğan’a, Milli eğitim Bakanımıza, Valimize ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeni kurulan kütüphanede çok güzel vakit geçirdiğini ve Ortamın çok güzel olduğunu ifade eden Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Narin Dinler, kurulan kütüphanelerde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerini sundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir