• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Barış görüşmelerinden sonuç çıktı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Laçın Koridoru'ndaki maden protestosuna ilişkin, "Azerbaycanlı uzmanların madenlere girişi oradaki Ermeniler tarafından engellendi. Bu, kendilerini Ermenilerin lideri olarak tanımlayan kişilerin provokasyonuydu." dedi.

Bayramov, düzenlediği basın toplantısında, yıl içindeki gelişmeleri değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bayramov, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış sürecine ilişkin, "Barış görüşmelerinde çok kısıtlı gelişme elde edildi. Bunun da nedeni Ermenistan'ın yapıcı olmayan tutumudur." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan'ın batı illeriyle Nahçıvan'ı birleştirmesi öngörülen Zengezur Koridoru'na Ermenistan'ın engel olduğu yönündeki soruya Bayramov, "Azerbaycan ile İran arasındaki anlaşma gereği Aras Nehri üzerinde köprü inşaatına başlandı ve Zengilan'dan Nahçıvan'a kısa ve alternatif yol olacak. Zengezur Koridoru hususunda Ermenistan'ın tutumu kendisine zarar verecek. Ermenistan bunu ne kadar çabuk anlarsa ve ulusal çıkarları doğrultusunda pragmatik adımlar atarak yükümlülüklerini yerine getirirse bu öncelikle kendisi için iyi olacaktır." yanıtını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir