• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Açlık, hastalık, ölüm.. Cenazeleri denize atıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNHCR, görgü tanığı, hayatta kalan Arakanlı mültecilerin uzun ve zorlu yolculuk esnasında 26 kişinin öldüğünü söylediğini aktardı.

Mülteci grubundan bir kişi de Bangladeş'ten kasım sonunda ayrıldıklarını ve açık denizde sürüklendiklerini kaydederek, "İçimizden en az 20 kişi denizde azgın dalgalar ve hastalık nedeniyle öldü, cenazeleri denize atıldı." dedi.

Uluslararası Af Örgütü Endonezya İcra Direktörü Usman Hamid, yaptığı açıklamada, "Bölge yönetimleri tarafından acil, işe yarayacak ve koordineli girişimler olmaması nedeniyle Arakanlı mülteciler hala hasarlı teknelerle denize açılıyor, hayatlar kaybediliyor, bu kabul edilemez." dedi.

Bu yılın tehlikeli deniz yolculuğuna mecbur olan Arakanlılar için en ölümcül yıllardan biri olabileceğini belirten Usman Hamid, insanların Bangladeş mülteci kamplarındaki kötüleşen güvenlik ve yaşam koşulları ile yaklaşık iki yıl önceki darbeden sonra hala askeri yönetim altında olan Myanmar'da gittikçe kötüye giden durum nedeniyle bu riski aldıklarını ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir