• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Makine ve ekipman alımı desteklemeleri için başvurular başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ ile yürürlüğe giren 'Makine ve Ekipman Alımları Desteklenmesi Programı'na'Çiftçi Kayıt Sistemine' kayıtlı gerçek kişiler ve tüzel kişiler tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma alanlarıyla ile ilgili yatırım konularından yararlanmak üzere başvuruda bulunabilecek.

 

Girişimcilerin yüzde 50 oranında destekleneceği hibe programına; süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin liralık yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilecekler. Ancak daha önce hibe desteğinden yararlananlar tebliğ kapsamında yatırım konusunda başvuruda bulunamayacaklar. Ayrıca, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar da başvuru yapamayacak.

 

Yüzde 50 hibe desteğinden faydalanmak isteyenler başvurularını 22 Temmuz tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine gelerek yapabilirler.

 

Sektöre yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Desteklemelerle ilgili olarak kamu ve özel sektör temsilcilerine yönelik İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcısı Musa Bakan, "Yapılan desteklemeler sayesinde Türk tarımı ve çiftçisi daha da güçleniyor" dedi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir