• DOLAR 32.511
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2495.407
  • ...
Kalkınma Kurulu 2013 Yılı 1. Dönem Toplantısı gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kalkınma Kurulu 2013 Yılı 1. Dönem Toplantısı'nda, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde ki kamu kuruluşları, meslek örgütleri, üniversiteler, yerel yönetimler ve STK'ların temsilcilerin bulunduğu 100 kişilik Kalkınma Kurulu 2013 Yılı 1. Dönem Toplantısı'nda Kalkınma Kurulu Başkanı, Başkanvekili, asil ve yedek katiplerin seçimi yapıldı.

 

Toplantıda ki açılış konuşmasını yapan Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, kurulan kalkınma ajanslarının önemine dikkat çekti.

 

Bölgede yatırımcılara ellerinden geldiğince yardım edeceğini ifade eden Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçilen Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, "Ben Cenab-ı Allah'ın takdiriyle elimden geleni yapacağıma, illerimiz Şanlıurfa ve Diyarbakır olarak faaliyet gösteren tüm yatırımcılara, elimizden geldiğince faydalı olmaya söz veriyorum" dedi.

 

Diyarbakır Vali Vekili Mehmet Yiğit'in, başkanlığı yaptığı seçimlerde, Kalkınma Kurulu Başkanlığına, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Başkanvekilliği için ise Diyarbakır Sanayici İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal aday olurken, her iki aday katılımcıların tümünün oyu ile başkan ve başkanvekilliğine, Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ile MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin ise katip üyeliliğine seçildi. (Sedat Aslan / Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir