• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri: Yakın zamanda yerli doğal gazımızı milletin hizmetine vermiş olacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi binasında düzenlenen basın toplantısına Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Feyzi Berdibek, Bölge Milletvekilleri ve AK Parti MYK üyeleri ve AK parti teşkilatları katıldı.

Basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Türkiye yüzyıl vizyonuna vurgu yaptı. Seçimlerde evde oy kullanmanın da mümkün olduğunu söyleyen İleri, bu konunun siyasi bir karar olduğunu, şu aşamada mevcut sistemle oy kullanımının devam edeceğini belirtti. İleri, yakın zamanda yerli doğal gazın halkın hizmetine sunulacağı söydi. İleri, konuşmasında muhalefeti eleştirerek, hala 1950’lerdeki siyaseti güttüklerini öne sürdü.

"Milletimiz geçen 20 yılın kazanımlarına sahip olacak"

Ömer İleri konuşmasında, "Herkes 2023 seçimlerinin ne kadar kritik ve önemli olduğunu gayet net ve iyi görüyor. Bu seçimler önemli, temellerini son derece sağlam bir şekilde atmış olduğumuz Türkiye vizyonunun hayata geçmesindeki kritik rolü ortada. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu millet son 20 yılda hayata geçirilen kazanımların sahibi olacak." dedi.

"Türkiye’yi dünya çapında söz sahibi ülkelerden biri haline getirme noktasında da son derece kararlıyız"

Dünyada çok çeşitli sınamalarla karşı karşıya olduklarını söyleyen İleri, "Hemen Kuzeyimizde bir savaş var, kısa süre önce tüm dünyayı etkisi altına almış olan bir pandemi süreci vardı. Şu içerisinde olduğumuz süreçte bir taraftan küresel anlamda konuşulan gıda krizi, bir taraftan enerji krizleri konuşuluyor ama bununda ötesinde bütün dünyayı etkisi altına alan bir ekonomik sıkıntı da söz konusu. Türkiye bütün bu sınamalara rağmen bu sıkıntılı süreçte çok şükür ekonomisini büyütüp ihracatını arttırarak yoluna devam etti. Geldiğimiz noktada artık Türkiye yüzyılı süreciyle bu kalkınma sürecini hızlandırarak ilerletmek ve Türkiye’yi dünya çapında söz sahibi ülkelerden biri haline getirme noktasında da son derece kararlı." İfadelerini kullandı.

"Yerli doğal gazı hizmete sunacağız"

Yerli doğal gazın haberini veren İleri, "Yerli enerji kayakları noktasında ise inşaallah yerli doğal gazımızı inşaallah milletimizin hizmetine sunacağız. Türkiye yüzyılı kuvvetli bir Türkiye’yi, dünya çağında ses getiren bir Türkiye’yi, toplumsal anlamda devlet ve millet kaynaşmasıyla ilerleyen bir Türkiye’yi hayata geçiren bir yüzyıl olacak inşallah." dedi. 

"Türkiye’de ana muhalefette hiçbir değişim olmadığını görüyoruz"

Açıklamasında muhalefeti de eleştiren İleri, "Maalesef Türkiye’deki muhalefet anlayışı 1950’lerden beri hiçbir şekilde ilerleme kaydedememiş, kendini güncelleyememiş, ortaya yeni bir söylem koyamamış ve bununda ötesinde yeni bir taktik ortaya koyamamış bir anlayış içinde olduğu görülüyor. 1950’lerde de yatırım karşıtı bir duruşları vardı ve bu hala devam ediyor. 1950’lerdeki gibi manipülasyon ve yalan siyaseti üzerine devam ediyorlar. Ana muhalefette hiçbir değişimin olmadığını görüyoruz. Altılı masa ise daha henüz hangi konuları konuşup konuşulmayacağı konusunda bile uzlaşma sağlamış değiller. Türkiye’de bulamadıkları vizyonu yabancı danışmanlar üzerinden bulmaya çalışıyorlar ancak yabancı danışmanlar zahmet edip toplantılarına bile teşrif etmiyorlar. Bu durumun eleştirilmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu bu durumu teknoloji gösterisi olarak yorumlayarak Türkiye’nin teknoloji konusunda geldiği noktadan bihaber olduğunu net bir şekilde göstermiş oldu. Muhalefet Türkiye’nin ulaşmış olduğu olgunluk seviyesinin çok altında kalmış durumda." ifadelerini kullandı.

"Evde oy kullanma teknolojisi mümkün ancak bu bir siyasi karardır"

Bir basın mensubunun Türkiye’de seçimlerde evde oy kullanma ile ilgili bir çalışmalarının olup olmadığı sorusuna karşın İleri, "Evde oy kullanma ile alakalı teknolojik olarak evde oy kullanma süreci mümkün ancak bu bir siyasi karardır, bütün Türkiye’yi ilgilendiren bir karardır. Şu an itibariyle bizim seçim kanunumuz belli ve nettir. Seçimlere de o doğrultuda girilecek" dedi. (İLKHA)

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir