• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sivas Köftesi denetimleri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas'ın en meşhur geleneksel damak tatları arasında yer alan Sivas Köftesi'ni korumak ve gelecek kuşaklara gerçek yapısını bozmadan ulaştırmak amacıyla, uzman ekipler tarafından hijyen denetimleri yapılıyor.

 

Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, marka tescilli meşhur Sivas Köftesi'ni korumak ve gelecek kuşaklara gerçek yapısını bozmadan ulaştırmak amacıyla denetimler yapıldığı bildirildi.

 

Öncelikle yetki belgesi alan 22 firmada incelemelerin yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Tescilli Sivas Köftesi'nin uygunluğu ve şartların yerine getirilip getirilmediğini tespit etmek amacıyla Türk Gıda Kodeksine uygun olarak köfte numuneleri alındı.

 

Numuneler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrol Laboratuarlarında Ekoli, Salmonelle, Tür, Mikrobiyoloji, Tuz, Yağ gibi çeşitli tahlil ve incelemelere tabi tutulacak. Sonuçların olumsuz çıkması halinde firmaların satış belgeleri iptal edilecek. Yapılan denetimlerde ayrıca yetki belgesi almadan Sivas köftesi satan işyerleri de uyarıldı."

 

Öte yandan esnafların Tescilli Sivas Köftesini satabilmeleri için TSO'dan yetki belgesinin alınması gerektiği belirtilerek, aksi halde işletme tabelalarından ve menülerinden Sivas köftesi İbarelerinin kaldırılması istendi.

 

Uyarıları dikkate almayan işletmelere ise cezai işlem uygulanacağı bildirildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir