• DOLAR 32.271
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2464.432
  • ...
SON DAKİKA
25 Aralık Tarihte bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Miladi 0: Hazreti İsa aleyhisselam doğdu. Bazı kaynaklar, Hazreti İsa aleyhisselam’ın milattan önce 6 veya 4 yılında doğduğunu belirtmişse de doğumu ile ilgili kesin bir tarih kaydı yoktur. Kur’an-ı Kerim’de adı geçen ve Israiloğullarına gönderilen peygamberlerden olan Hazreti İsa aleyhisselam, Batılı tarihçilere göre miladi yıldan dört veya beş sene kadar önce doğmuştur.  (Hazreti İsa aleyhisselam doğdu)

 

1925: Uluslararası takvim ve saat kabul edildi. Böylece Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in Medine’ye hicretini esas alan ve ayın hareketlerine göre hesaplanan Hicri takvim de kaldırılarak, İslam dinine ait tüm izler birer birer ortadan kaldırılmaktaydı. (Uluslararası takvim ve saat kabul edildi)

 

1932: Çin’in Ganzhou bölgesinde 7,6 şiddetinde deprem oldu; 70 bin kişi öldü. (Çin’de deprem; 70 bin kişi öldü)

 

1941: İstanbul çevresinde yetiştirilen yulaf, buğday ve arpaya devlet tarafından savaş bahanesiyle el konuldu. Halkı sefalete sürükleyen tek partili, İnönü’lü CHP iktidarı, bu yetmiyormuş gibi türlü bahanelerle halkın elinde kalan son kırıntıları da almaktan geri durmuyordu. (Yulaf, buğday ve arpaya devlet tarafından el konuldu)

 

1952: Bediüzzaman Said-i Nursi’nin Demokrat Parti iktidarındaki yargılanmasına başlandı. Seksen altı yıl yaşayan Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri, ömrünün büyük kısmını sürgünlerde laik-kemalist rejimin zulmü ve keyfi muameleleri altında geçirdi. Bu zulümlere gerekçe olarak da şu an onlarca yabancı dile çevrilen ve Diyanet tarafından tavsiye edilen eserler arasında yer alan Risale-i Nur Külliyatı gösterilmekte idi. (Bediüzzaman Said-i Nursi’nin yargılanmasına başlandı)

 

1973: Mustafa Kemal’den sonra tek adam yönetimini sürdürmeye çalışan tek partili CHP iktidarının Milli Şefi İsmet İnönü, Ankara’da, 89 yaşında öldü. Bir türlü CHP Genel Başkanlığı’nı bırakmayan İnönü, Ecevit’in solculuğuna şapka çıkarmak zorunda kaldı. Adı hep zulümlerle anılan İnönü, yaptıklarının hesabını bu dünyada vermedi. İnönü’nün hesabı, mahkeme-i kübra’ya kaldı. (İsmet İnönü, Ankara’da, 89 yaşında öldü)

 

1991: Mihail Gorbaçov, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Başkanlığı görevinden istifa etti; ülke ertesi gün resmen dağıldı. (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağıldı)

 

2010: Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda Kozmik Oda’da arama başladı. Aramada derin devletin yapısının deşifre edilmesi bekleniyordu. Ancak 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında bu aramayı yapanların FETÖ’cü oldukları ve burada yapılan aramalarda ele geçirilen devlet sırlarını ve devlet arşivini emperyalistlere taşıdıkları ortaya çıktı. (Kozmik Oda’da arama başladı)

 

2013: Hükümeti hedef alan 17 Aralık Kalkışması’nın ardından terör savcılığının, aralarında ünlü iş adamları ve bürokratların da olduğu 30 kişiye yönelik yeni operasyon girişimi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan döndü. Nöbetçi mahkemeden aldırılan gözaltı kararını Emniyet, ‘başsavcılığın bilgisi olmadığı için’ uygulamadı. (2. operasyon girişimi )

 

2013: Kayseri Adliyesi’nde görülen Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan’ın tazminat davası, Hâkim Mehmet Mutlu Bartan’ın, terör rejimi “siyonist işgalcilerin yargılanamayacağını” öne sürmesiyle reddedildi. (Şehid Furkan Doğan’ın tazminat davası)

 

2013: Güney Sudan’da en büyük etnik grupları oluşturan Cumhurbaşkanı Salva Kiir’in bağlı olduğu Dinka ile Eski Yardımcısı Riek Machar’ın (Rik Maçar’ın) Nuer kabileleri arasındaki çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetti; 45 bin kişi kamplara sığındı. BM Güvenlik Konseyi, bu ülkeye 5 bin 500 ek asker gönderilmesini kararlaştırdı. (Güney Sudan’da etnik çatışmalar)

 

2016: Rusya’da 93 kişiyi taşıyan Rus Savunma Bakanlığı’na ait uçak Karadeniz’e düştü. Düşen Rus uçağının, Suriye’nin Lazkiye kentine gittiği belirtildi. Uçağın enkazı Sochi sahiline yakın bir alanda bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı kazada kurtulan olmadığını duyurdu. Uçak’ta, Rusya’nın Suriye’deki Himeymim Üssü’nde konser vermeye giden Kızıl Ordu Korosu’ndan 64 kişi bulunuyordu. (Rus Savunma Bakanlığı’na ait uçak Karadeniz’e düştü)

Bu haberler de ilginizi çekebilir