• DOLAR 32.288
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2439.452
  • ...
Mısır`da Darbeci General El Sisi kimdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan seçimle yönetime gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi`ye 48 saat süre tanıyarak ultimatom veren Genelkurmay Başkanı Abdü`l-Fettah El Sisi, geçen yıl göreve getirildi. İşte Mısır`da darbenin baş mimarlarından General El - Sisi`nin askeri geçmişi...

Mısır`da darbe yaparak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi görevden alan Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdel Fettah El Sisi, 1954`te Kahire`de doğdu. 1977 yılında Mısır Harp Akademisi`nden mezun olan El - Sisi, 42. Mekanize Taburu 94. Bağımsız Mekanize Tugay 23 Mekanize Tümen Komutanı olan Sisi, daha sonra Suudi Arabistan Krallığı Askeri Ataşesi olarak görev yaptı.

MURSİ TARAFINDAN GÖREVE GETİRİLDİ

Yurt dışında 1992`de İngiltere`de Genel Komutanlığı ve Personel Ders, Müşterek Komuta ve Kurmay Kolejin`de, 2006`da da ABD Kara Harp Akademisi`nde eğitim aldı. El Sisi, 2008 yılında Kuzey Askeri Bölge-İskenderiye Komutanı oldu. Daha sonra Askeri İstihbarat ve Keşif Müdürlüğü yapan El - Sisi Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi`nin en genç üyesi oldu. 12 Ağustos 2012`te Mursi tarafından Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı`na getirildi. Mursi`nin bu hareketi, ordu kontrolünü de eline aldığı şeklinde yorumlanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir