• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
"Hafızlar ve Mevlüthanlar Kültür Şöleni"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Belediyesi, İl Müftülüğü ve Mevlithanlar Derneği'nin organize ettiği "Hafızlar ve Mevlithanlar Kültür ve Sanat Şöleni"nin 21'ncisi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

 

Ünlü hafızların ve mevlithanların Kur'an ziyafeti sunduğu şölene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Müftüsü Sinan Cihan ve çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca şölene Manisalılar büyük ilgi gösterdiler.

 

Programda bir selamlama konuşması yapan Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, programın hazırlanmasında emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. Gülfidan konuşmasının devamında, "Şaban ayının bu son günlerini yaşarken birkaç gün sonra müminlere rahmet ayı olan Ramazan ayını idrak edeceğiz. Rahmet ayı ramazanın tüm İslam âlemine ve bütün dünyaya hayırlara vesile olmasını, kalplerin yumuşamasını, gönüllerin güzelleşmesini, kardeşliğin gelişmesi dileğiyle, şimdiden tüm Manisalıların ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun" dedi.

 

Programda söz alan Manisa Müftüsü Sinan Cihan ise sözlerine Allaha Hamd, peygamber efendimize salât ve selam ile başladı. Manisalıların prpgramda ayrıcalıklı bir an yaşadıklarını belirten Müftü Cihan, "Çünkü alanının uzmanı olan bu yetkin üstatların bir arada bulundukları cemiyet sayısı son derece azdır. Dolayısıyla biz 21'incisini idrak etmekte olduğumuz bu güzel program vesilesiyle bu aziz üstatlarımıza bir kere daha hoş geldiniz diyoruz. Üstatlarımızı bu akşam büyük bir şevkle dinlerken kalplerimizin pasları silinecek ramazan ayına hazırlandığımız bugünlerde iç muhasebeye de vesile olacaklar. Ramazan ayını olgun ve güzel karşılamaya bizi hazırlayacaklar." diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konuşmasında, "Her yıl düzenlenen bu önemli etkinliğe ev sahipliği yaparken belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü milli geleneklerimizin adetlerimizin giderek erimeye ve yok olmaya başladığı günümüzde, geleceğimiz olan gençlerimizin zihinlerini canlı ve bilinçli tutmak bizlere düşüyor." ifadelerini kullandı.

 

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da konuşmasında, "Rahmet ayı, Kur'an ayı olan ramazana gün gün saat saat yaklaşırken bu tür faaliyetler ile kalben, zihnen ramazanın ihtişamına yakışır hazırlıklar yapıyoruz. Bu vesileyle ramazanınızı da tebrik ediyorum. Cenabı Hak bugün dinleyeceğimiz Kur'an hürmetine, ramazan hürmetine kalplerimizi ıslah etsin. Yüreklerimizi ve gönüllerimizi genişletsin. Birlik ve beraberliğimizi arttırsın. Düşmanlarımıza fırsat vermesin. Bugün bir araya geldiğimiz gibi mutlu ve sıkıntılı günlerimizde bizi bir arada tutsun" şeklinde konuştu.

 

Programa katılan hafızların (Abdülkadir Şehitoğlu, İshak Danış, Osman Eğin, Bünyamin Topçuoğlu) Kur'an-ı Kerim tilavetiyle meydandaki manevi ve duygusal atmosfer yoğunlaştı.

 

Yatsı ezanını Aziz Hardal ve Mehmet Erarabacı okudular. Daha sonra Amir Ateş İlahi Grubu'nun zikir meclisi korosu ve semazenler, ilahiler ve kasideler eşliğinde muazzam bir gösteri sundular.

 

Program sonunda Hafız-ul Kurra Davut Kaya, Aşrı Şerif okuyarak kapanışı yaptı. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir