• DOLAR 32.216
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2426.11
  • ...
Ebu Ubeyde: Esir işgal askerlerinin sayısını artırma kararı infaz aşamasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ebu Ubeyde, Hamas’ın 35’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle verdiği ve Filistin Enformasyon Merkezi’yle birlikte birçok medya organı tarafından yayınlanan röportajda, düşmanın esir takası konusunda inatçı davrandığı için pişman olacağını ve farklı seçeneklerinin olduğunu bildirdi.
 El-Kassam Tugayları Başkomutan Yardımcısı Mervan İsa, Haziran 2021’de yaptığı açıklamada, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı sırasında Filistinli esirleri işgal rejimi zindanlarından kurtarmak için esir işgal askeri sayısını artırmaya çalıştıklarını söylemişti.
 Filistinli esirlere seslenen Ebu Ubeyde, esirleri kurtarmanın önceliklerinin başında yer aldığını ve bu karardan geri dönüş olmadığını, El-Kassam Tugayları’nın ve Filistin direnişinin esirleri özgürlüğe kavuşturmak için elinden geleni yaptığını ifade etti.
 Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar, hareketin 35’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Esir takası konusunda işgalcilere biraz daha zaman vereceğiz. Sonuç alınmazsa dört esir işgal askeri dosyasını biz kendi tarafımızdan kapatıp Filistinli esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için başka bir yol arayacağız” demişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir