• DOLAR 32.201
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2422.244
  • ...
İşgal rejiminden Türkiye hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Ekonomi Bakanlığı, dışişleri Bakanlığı ve işgal hükümeti Vergi Dairesi ile kararlaştırılan ve Türkiye ile Filistin Otoritesi arasında Filistinlilere ceza olarak  aldığı herhangi bir ekonomik ilişkiyi azaltma kararını tersine döndürme olasılığı üzerinde çalışıyor. 

İşgal rejiminin ekonomi Bakanlığ'ndan  Yedioth Ahronoth'un bildirdiği bir rapora göre, işgal rejimi Türkiye boykotundan kaynaklanan emtia kriziyle başa çıkmanın bir yolu olarak şu anda Filistin Yönetimi'ni bekliyor ve bir yetkili "Türkiye'nin Filistin Yönetimi'ne ihracatının her zamanki gibi devam ettiğini ve bunun gelecekte de mümkün olduğunu" açıklıyor.  Habere göre tüccarlardan işgal rejiminin de ihtiyacı olan malları sipariş etmeleri istenecek.

Gazete bunun,  otoritenin  ucuz malların işgal rejimine yönlendirilebileceği bir tür "üçüncü tarafa" dönüşümü olduğunu da ekledi.

Teklif, işgal rejiminin  Dışişleri Bakanlığı'nın 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Türkiye, Filistin Yönetimi ve Gazze arasındaki herhangi bir ekonomik ilişkinin, bir dizi önemli ve pratik karar arasında azaltılmasına karar verildiğini açıklaması gibi, işgal rejiminin  Türkiye  boykotuna tepkilerinde hızlı bir değişimi temsil ediyor.

Verilere göre Türkiye, toplam ithalatın% 18'ini oluşturan Filistin Yönetimi'nin en büyük tedarikçisi konumunda.

Bu haberler de ilginizi çekebilir