• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kovancılar halkı zincir marketlerin alkol satmasını istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kovancılar ilçesinde STK`lar bir araya gelerek cuma namazı sonrası, zincir marketlerden birinin açtığı reyonda alkollü içecekler satılmasını halka duyurmak için ilçedeki camilerde el büroşürü dağıttı.

Namaz sonrası İLKHA ya açıklamalarda bulunan ilçe sakinlerinden Metin Suiçer, bugüne kadar marketlerde hiçbir şekilde alkollü içeceklerin satılmadığını belirterek, şunları dile getirdi;

“Gıda maddelerinin satıldığı yerlerde içkinin bulundurulmasını istemiyoruz.”

Metin Suiçer

“Marketlerde içkinin satılması durumunda, çocuklarımızın eşlerimizin ve  gençlerimizin gözleri orda satılan içkiye dokunacaktır. Belki merakından da olsa ona bir ilgi duyacaktır. O yüzden gıda maddelerinin satıldığı yerlerde içkinin bulundurulmasını istemiyoruz.  buna karşıyız.”  dedi.

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Cami çıkışında yaptığı değerlendirmede  zincir marketlerin tamamıyla kapatılması gerektiğini sadece halkı mağdur etmediklerini son süreçte görüldüğü gibi devlete bile kafa tuttuklarını belirtti. 

“Bizi yönetenler bu tür işletmelere ruhsat veriyorlar"

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan

Alkollü içecekler satılmasına karşı Başkan Özdoğan, “Dinimizde içkinin yasak ve haram olduğunu belirten ayetler vardır. Parayı nerede kazandığın, nerede harcadığını  dinimizde belirten kurallar vardır. Alkol ve içkinin satıldığı bir yerde alışveriş yapıyorsak, kendi dini yaşamımızı sorgulamamız lazım. Acaba ne kadar müslüman bir insanız? Maalesef bu acı bir gerçek olaydır ki, bizi yönetenler bu tür işletmelere ruhsat veriyorlar. Acaba ‘bu işletmenin ilçemize faydası nedir? dinime ne kadar zararı var? diye sorgulamıyorlar. Bu işletmelere hem ruhsat veriyorlar, hem de 'bismillah' deyip kurdelesini kesiyorlar. İçerde de alkol sattırıyorlar. “ şeklinde konuştu

"Bu tür yerlerde  alışveriş yapmak kiraya vermek haramdır"

Mehmet Aydın

İlçe esnaflarından Mehmet Aydın, Kovancılar'da açılan zincir marketlerin birinde alkol ve domuz eti türü ürünlerin satıldığını fakat  vatandaşların bu durumdan habersiz olduğunu belirterek  bu tür yerlerde kesinlikle alışveriş yapılmamasını çünkü bu tür yerlerde  alışveriş yapmanın, kiraya vermenin haram olduğunu belirterek aileleri ve toplumu bu konuda bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti.

çki satışını doğru bulmuyorum"

Ayetullah Deniz

İlçe sakinlerinden Ayetullah Deniz, zincir marketler  toplumun, çocukların ve ailelerin girip çıktığı yerler olduğunu, bu nedenden dolayı bu tür işletmelerde alkollü içeceklerin göz önünde bulundurup satılmasını doğru bulmadığını belirtti.

Sözlerinin devamında Deniz, “ Toplumun bozulmasında kötülüklerin anası dediğimiz içkinin böylesi yerlerde satılması ve çocuklarımızın gözünün önünde bulundurulması, toplumun bozulmasına sebebiyet verir. Bu yüzden içki satışını doğru bulmuyorum.” dedi. 

“Kendimizi ve çocuklarımızı o tür yerlerden muhafa edelim”

Muhammed Duran

İlçede cami imamlığı yapan Muhammed Duran, bir zincir marketin haram olan içki ile helal olan gıdaları içiçe sattığını, halkın da bunun farkında olmadığını ancak  böylesi bir yere bir Müslümanın gitmemesi gerektiğini, bir müslümanın oraya uğraması ve alışveriş yapmasının haram ve büyük günahlaradan olduğunu belirtti. 

Sözlerinin devamında Duran,,“Ayette de belirtildiği gibi kötülükte yardımlaşmamamız lazımdır. Alkollü içeceklerin satıldığı yerlerden aldığımız 1 kilo nohut, bir kilo pirinç  oraya yardım demektir. Bu nedenden dolayı kendimizi ve çocuklarımızı o tür yerlerden muhafa edelim” dedi.

"Aile ve çocuklar oraya gittiği zaman ister istemez bir göz teması olacaktır"

Mesut Güneş

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kovancılar Şube Başkanı  Mesut Güneş, “Cami önünde dağıtılan broşürde içkinin ülkemize verdiği zararlar güzel özetlemiş durumdadır. Cinayetlerin yüzde 85'i, boşanmaların yüzde 80`i,  tecavüzlerin yüzde 50`si, şiddet olaylarının yüzde 50`si, trafik kazalarının yüzde 65`i, eşlerini dövenlerin yüzde 70`i, akıl hastalarının yüzde 60`nın sebebi alkoldür.  Alkolün toplum nezdinde böyle bir etkisi vardır. Şu anda ilçemizde bir zincir marketinin şubesi açılmış durumdadır. Içki satışı şubede yapılmaktadır. Biz bu içki satışının yapılmasına karşıyız. Biz istiyoruz ki bu içki reyonu buradan kaldırılsın. Çünkü bu alışveriş merkezi topluma ve çocuklara açık ve herkesin rahat bir şekilde  alışveriş yapabileceği bir yerdir. Aile ve çocuklar oraya gittiği zaman ister istemez bir göz teması olacaktır. Bu da çocuklarda bir merak uyandıracaktır. Kovancılar'da bu içki reyonunun kaldırılmasını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir