• DOLAR 32.216
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2425.919
  • ...
Hamas: esir takası için İşgal rejimine mühlet verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, hareketin kuruluşunun 35. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamada, Hamas'ın daha önce Filistinli esirler meselesine ilişkin Siyonist işgalcilerle gizli müzakereler yürüttüğünü açıkladı.

Sinvar, İşgalcilerin oyalamaya devam etmesi durumunda esir takası dosyasını nihai olarak kapatacaklarını ve Filistinli esirlerin kurtarılması için başka bir yol bulacaklarını söyledi.

Hamas'ın taleplerinin gayet açık olduğunu kaydeden Sinvar, İşgalcilerin elinde esir bulunan ve sağlık durumları kötüye giden Filistinli tutsak Nasır Ebu Hamid ve Velid ed-Dıkka başta olmak üzere, alıkonulan naaşlar, Şalit anlaşması tutukluları, esir kadınlar, çocuklar ve hastaların serbest bırakılması karşılığında biri Etiyopya asıllı (Avera Mengistu), diğeri Arap (Hişam es-Seyyid) 2 siyonistin serbest bırakılacağını dile getirdi.

Sinvar, Hamas'ın taleplerini yerine getirmesi için işgalcilere tanıdıkları mühlete ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Sinvar ayrıca Hamas'ın "uluslararası dörtlünün" (ABD, Rusya, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler) şartlarını ve işgal rejiminin tanınmasını kesinlikle kabul etmeyeceğini vurguladı.

Hamas'ın Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanmasını istediğini belirten Sinvar, Ramallah'taki Filistin yönetimine, "israil'le güvenlik koordinasyona ve Hamas mensuplarının tutuklanmasına son verme" gibi Filistin Merkez Konseyinin aldığı kararları uygulaması çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir