• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Numan Kurtulmuş'tan başörtüsü açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NTV'de yayınlanan "Özel Röportaj" programında, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Numan Kurtulmuş gündeme dair sorulan sorulara cevap verdi.

Cumhur İttifakı'nın başörtüsüne anayasal güvence getirecek 2 maddelik anayasa değişikliği teklifiyle ilgili beklentilerinin ne yönde olduğu sorulan Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun gece yarısı o twitini gördüğüm zaman hakikaten sevindim. Çünkü Türkiye, bu başörtüsüyle ilgili ya da kadınların eğitim ve kamudaki haklarıyla ilgili çok büyük zulümler yaşadı. Neredeyse 28 Şubat'tan itibaren devam eden bir süreç yaşadı. Çok şükür son zamanlarda bu konuyla ilgili pratikte bir problem kalmamış olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun böyle bir yasal güvence altına alması talebi takdire şayandı. Ama gelin madem yasal bir değişiklik yapacağız, en üst yasal norm olan anayasa değişikliğiyle bunu halledelim. Bir daha hiçbir hükümetin etki alanında kalmadan, bu konuda herhangi bir tereddüt yaşamayalım. Çünkü geçmiş dönemlerde aleyhine bir yasa olmamasına rağmen Anayasa Mahkemesinin kararındaki gerekçe yasaymış gibi uygulanarak zulümler yapıldı.

Sanki Türkiye'nin öyle bir hafızası yokmuş gibi davranamayız. Madem öyle, buyurun anayasal bir değişiklik yapalım. Bu hazırlık yapıldı, Meclis'e sevk edildi. Bu, sadece AK Parti'nin ve MHP'nin bir başarısı olmasın, gelin Türkiye'nin, 27. dönem TBMM'nin başarısı olsun. İYİ Parti'nin bu anlamda 'destekleriz' görüşüne teşekkür ederiz. Bu, Türkiye'de hak ve özgürler alanını açma yönünde atılmış bir adımdır. Aynı tavrın CHP ve HDP tarafından gösterilmesini de temenni ederiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun mitingindeki "son kez yetki" sözleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, mevcut anayasaya göre 3. kez Cumhurbaşkanı seçilmesine anayasanın müsaade etmediğini ayrıca yetkinin de bir süresi olduğunu, kastedilenin bu olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir