• DOLAR 32.198
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2513.284
  • ...
Fuat Oktay'dan F-16 açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son 10 yılda ticari ve yatırım ilişkilerinin karşılıklı artmasından memnuniyet duyduklarını belirten Oktay, Türkiye-ABD ikili ticaret hacminde geçen yıl 31,4 milyar dolar düzeyine ulaşıldığını ve bu seviye ile ABD'nin Türkiye'nin yüksek ticaret hacmine ulaştığı önemli partnerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgedeki gelişmelerin, Türkiye'nin önemini ve NATO bünyesinde üstlendiği kilit rolü bir kez daha gözler önüne serdiğini söyleyen Oktay, içinden geçilen bu hassas dönemde, müttefiklerin birbirine yaptırımlar, kısıtlamalar uygulamasının yanlış zamanda, yanlış hamle olduğunu kaydetti.

Oktay; "PKK/YPG gibi eli kanlı terör çetelerinden medet ummak da yine yanlışın ta kendisidir. Özellikle DEAŞ gibi bir başka terör örgütüyle mücadele çerçevesinde. Biz sınırlarımızın içinde ve dışında, hem ülkemiz hem de bölgemiz için tehdit oluşturan terör yuvalarını birer birer yok etmeye devam edeceğiz. Yine bölgesel istikrar için ülkemize yönelik tek taraflı yaptırımların bir an önce kaldırılması elzemdir. Türkiye ile ABD arasındaki savunma işbirliğinin önemi ortadadır. F-16 tedarik ve modernizasyon talebimiz, savunma alanındaki ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi yönünde bir fırsattır. Talebimizin en kısa sürede karşılanması, sadece Türkiye için değil, NATO'nun caydırıcılık ve savunma kabiliyetleri açısından da kritiktir. ABD yönetiminin talebimize yönelik desteğinden memnuniyet duyuyoruz. Bu süreçte Kongrenin de olumlu bir rol oynamasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Sayın Biden'ın üzerinde mutabık kaldıkları ve bu yıl hayata geçirilen Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması, ABD'yle aramızdaki ilişkilerin gelişmesine ve derinleşmesine katkı sağlamaktadır. Önümüzdeki süreçte, bu mekanizma aracılığıyla, ABD'yle ilişkilerimizi ortak çıkarlar temelinde geliştirirken, sorunlarımızı gerçekçi ve ileriye dönük bir bakış açısıyla çözebileceğimize inanıyoruz." dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir