• DOLAR 32.364
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2400.431
  • ...
Bursa'da engelliler için farkındalık programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim Dernekleri Başkanı Aydın Koç, amaçlarının özel gereksinimli çocukların yaşam kalitesini arttırıp kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Programda bir konuşma yapan Özel Eğitim ğitim Konfederasyonu Genel Başkanı Yunus Kılıç, Türkiye’nin 7 bölgesi ve 22 ilinde farkındalık programlarına başladıklarını ve Bursad’da ilk programı yaptıklarını belirtti.

Programa katılım gösteren Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş, engelli bireyler için her türlü fedekarlığı yapacaklarını ve hayatlarını iyileştirmek için yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti.

Bursa’da başarı sağlamış ailelerin,velilerin ve öğrencilerin konuştuğu programda yoğun katılımın olması dikkatlerden kaçmadı.Programda kolları olmayıp ağzıyla resim çizen,milli yüzücü Yusuf Akgü’ün hayat hikayesi ve sunumu dinleyenlerde büyük etki yarattı.

Doğuştan serepral palsili olan, altı yaşına kadar konuşamayan ve yürüyemeyen, ilk olarak zihinsel engelli tanısı almış daha sonra 204 IQ'ya sahip olduğu belirlenen Türkiye’nin ilk uzay mühendisinin hikayesi ile devam eden program plaket takdimiyle sona erdi. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir