• DOLAR 32.273
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2477.182
  • ...
Ukrayna vatandaşı düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müftüsü Aydın Yığman ihtida merasiminde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, okunan ayetlerin meallerini söyleyerek İslam'ın inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair temel bilgiler verdi. 

İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu ifade eden Yığman, ikinci önemli esasın ise Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek olduğunu söyledi.

Müslüman olma sürecinden bahseden Nadha Strielkova, "Ukrayna’da tanıştığım ve evlenmeye karar verdiğim Türk vatandaşı olan eşim ve ailesinden İslam dinini öğrendim. Yaklaşık on yıldır araştırıyorum. İslamiyet’i araştırarak, isteyerek seçtim ve şu an çok mutluyum." dedi.

Strielkova’yı tebrik ederek İhtida Belgesini ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar takdim eden İl Müftüsü Yığman, Müslüman olmakla beraber iman, ibadet ve ahlak esaslarına uymak, bunlara uyabilmek için ise sürekli öğrenmek gerektiğinden bahisle bundan sonraki yaşantısında sağlıklı, sıhhatli, başarılı ve huzurlu bir ömür geçirmesi için dileklerini ifade etti. 

Merasim, Nadha Strielkova'nın Kelime-i Şehadeti getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Ukrayna vatandaşı Nadha Strielkova, Müslüman olduktan sonra Yağmur ismini aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir