• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...

Babacan, "Türkiye 85 milyon nüfusu ile Avrupa'nın en büyük ülkesi. Aynı zamanda en genç nüfusa ve en büyük tarım topraklarına sahip ülkesi. Bu ülkede neden tarım geriye gidiyor?

Avrupa’nın en büyük tarım toprakları bizim. Ukrayna’dan iki buğday gemisi bu tarafa doğru salınınca herkes sevindi, ‘Oh, buğdaysız kalmayacağız’ dedi. Bu ne biçim iş? Bir de bunu başarı diye anlatıyorlar. Ayıp.

Sütün fiyatını belirleyen hükümet değil mi? Karkas etin fiyatını, buğday taban fiyatını hükûmet belirliyor. Sonra marketlere savaş açıyor, ‘Sen bunu pahalı satıyorsun’ diye. Niye?bÇünkü enflasyonun sebebi kendileri. Suçlu arıyorlar. Milletimiz bunu yutmuyor. Döviz kurunu Adıyamanlı çiftçimizin kontrol edebildiği bir şey mi? Dövizi hükümet kontrol ediyor. Ağızlarıyla kuş tutsalar enflasyonu düzeltemeyecekler.

Şuandaki bütçede tarıma ayrılan bütçe 50 milyar TL, KKM ile faiz ve kur farkına ödedikleri para 650 milyar TL. Cumhuriyet tarihinin en fazla faiz ödeyen hükümeti bu hükümet. Bilmiyor bilenlere de danışmıyor. Hükümet bir avuç parası olana faiz veriyor. Ekonomiyi bu duruma getirdiler. 3500 lira ile bir emekli ailesinin ihtiyaçlarını karşılayamaz. Böyle bir şey olamaz.'' diyerek hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi.