• DOLAR 32.162
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.287
  • ...
4 Aralık Tarihte bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

656: Cemel Vak’ası gerçekleşti. Üçüncü Halife Hazreti Osman, bazı fitneci asiler tarafından şehid edilince Medineliler başta olmak üzere Müslümanların çoğu Hazreti Ali’ye biat ederek onu halife seçmişlerdi. Hazreti Ali de diğer tüm sahabeler gibi Hazreti Osman’ın katillerini bulup cezalandırmak istiyor, ama masum insanlara zarar vermemek için acele etmeden derin bir araştırma yaparak bunu gerçekleştirmeye çalışıyordu. Hazreti Aişe, Hazreti Talha ve Hazreti Zübeyr, Hazreti Ali’ye biat etmelerine rağmen cezalandırma işinin gecikmesinden rahatsız olup katillerin Halife tarafından korunduğu zannına kapıldılar. Hazreti Aişe liderliğinde bir ordu kuruldu ve katillerin bizzat cezalandırılması amacıyla Basra’ya gidildi. Müslümanlar arasında çift başlılığın ve kan dökmenin bir felaket olacağını düşünen Hazreti Ali; Hazreti Aişe, Hazreti Talha ve Hazreti Zübeyr’e elçi göndermiş ve anlaşma sağlanmıştı. Ama fitneciler rahat durmamış her iki tarafı da çeşitli hilelerle şüphelere sokarak, savaş meydanına çekmeyi başarmışlardı. En sonunda Hazreti Ali’nin ordusu Basra yakınlarında Hazreti Aişe’nin ordusunu yenmiş savaş sonunda her iki taraftan binlerce Müslüman şehid olmuş Hazreti Talha ve Hazreti Zübeyr de bu savaşta şehid olmuşlardı. Büyük fitnelere yol açan bu ilk olay Hazreti Aişe’nin devesi etrafında gerçekleştiği için bu olaya ‘deve’ manasına gelen ‘Cemel Olayı’ denmiştir. (Cemel Vak’ası gerçekleşti)

 

1945: ABD Senatosu 65’e karşı 7 oyla Birleşmiş Milletler’e katılma kararı aldı. Birleşmiş Milletler, 24 Ekim 1945‘de kurulmuş ve ABD kuruluş çalışmalarında başı çekmişti. (ABD Birleşmiş Milletler’e katılma kararı aldı)

 

1996: Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Çiller’in ABD’deki mallarının değeriyle, bu malların alınması konusunda gösterdiği belge ve miktarlar arasında büyük fark olduğunu açıkladı. Daha önce Başbakanlık da yapmış olan Tansu Çiller malvarlığının kaynağını açıklamakta zorluk çekmiş, buna rağmen hakkında verilen gensoru Meclis’te kabul edilmemişti. (Tansu Çiller’in malvarlığı tartışması)

 

2004: Dünya’da 134 ülke ölüm cezasını kaldırdı; ABD, Çin ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu 62 ülke ise ölüm cezasını hâlâ sürdürmektedir. (Dünya’da 134 ülke ölüm cezasını kaldırdı)

 

2014: Çeçen topraklarının işgaline ve kukla yönetime tepki gösteren Çeçen direnişçiler, başkent Grozni’de geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Mücahitler, kukla Kadirov Yönetimi’nin 10 polisini öldürdü 28’ini yaraladı.  (Çeçen direnişçiler, başkent Grozni’de eylem yaptı)

 

2014: MEB’in düzenlediği 19’uncu Millî Eğitim Şurası’nda, Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olarak okutulmasına oy birliğiyle karar verildi. (Osmanlıca liselerde zorunlu ders oldu)

 

2016: Mısır’da siyonist güdümlü Cunta, Gazze sınırında yer alan ve Filistinlilerin “can damarı” olarak gördüğü tünellerden 7’sini daha yıktığını açıkladı. Cunta yönetimi ayrıca, ülkenin kuzeyindeki El-Kalyubiyye’de 41’i Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na ait 71 derneği de kapattı. (Mısır cuntası tünel yıktı)

 

2018: Doğu Türkistan’ın tanınmış âlimlerinden Abdülkerim Abdülveli Çin zindanında şehid düştü… (Doğu Türkistan’da bir âlim zindanda şehid oldu)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri