• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
Yetim aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'ın Kozluk ilçesi Uzunyazı (Bamakuşa) köyü Saymanlar(Baranokê) mezrasında ikamet eden 11 nüfuslu yetim aile yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyorlar.

 

Kronik Psikoz Ruh hastası olan Medeni Sezgin bundan iki yıl önce hastalığı için kullandığı haplardan 23 tanesini birden içerek vefat etti.

 

Hayatta iken çocuklarına Devletten aldığı muhtaçlık maaşıyla bakıyordu. Bu maaştan başka bir geliri olmayan aile Medeni Sezgin'in vefat etmesinden sonra bu maaşta kesildi. Zor durumda kalan aileye amcaları Nurettin Sezgin kıt kanaat bakmaya çalışıyor. Nurettin Sezgin de beş çocuğunun bulunması ve çiftçilikte az bir gelirinin olması nedeniyle kendilerine bakmada zorluk yaşamaya başladı.

 

Muhtaç ailenin çocuğu Reşat Sezgin, "Biz 11 kişiyiz, evimiz yıkılmak üzeredir. Eskiden babamın özürlü maaşı vardı, onunla kıt kanaat geçiniyorduk. Başbakanımız bize yardımcı olsun. Evimizin içi hep akreptir. Kardeşlerimin hepsi açtır kimse bize bakmıyor. Oturacak evimiz, yatacak yerimiz yoktur, kardeşlerimin hepsi açtır" şeklinde ifadede bulundu.

 

Ailenin büyük kızı Melike Sezgin ise, "Evimiz yoktur, çaresiziz, bu ev kerpiçtendir. İçerisinde hep akrep ve yılan vardır. Başbakandan bize yardım etmesini istiyoruz, kimsesiziz çaresiziz" şeklinde konuştu.

 

Ailenin amcası olan Nurettin Sezgin, hiç kimsenin bu aileye yardım etmediklerini ve yardıma muhtaç olduklarını ifade etti. Nurettin Sezgin kendisinin de beş çocuğunun olduğunu kendi çocuklarına mı yoksa yeğenlerine mi bakacağını şaşırdığını belirtti.

 

Sezgin, "Hiç kimse bunlara yardım etmiyor. Benimde beş tane çocuğum var, bende kendi aileme mi bakayım yoksa bunlara mı bakayım arada kaldım. Eve bir kilo meyve getiriyorum, yarısını kendi aileme yarısını da onlara veriyorum. Biz yardım istiyoruz. Kozluk'tan onlara yardım gelmiyor. Biz gidiyoruz hiç bize bakmıyor. Başbakan Kozluk'ta kimin fakir olup olmadığını bilmiyor. Yetkililerde bunların hakkını vermiyorlar. Yetkililerin onları görmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. Sezgin yeğenlerinin evinin kerpiç olduğunu ve evin içerisinde yılan ve akrepler bulunduğunu söyledi.

 

Ailenin büyük çocuğu Reşat Sezgin de, "Bir tane amcam var Allah ondan razı olsun. Her zaman o bize bakıyor. Onunda 5 çocuğu var. Bize mi bakacak kendine mi bakacak? Biz fazla bir şey istemiyoruz. Altında kalabileceğimiz bir evimiz olsun başka bir şey istemiyoruz. Allah Başbakanımız bize yardımcı olsa çok memnun olacağız. Kardeşlerimin hepsi küçüktür, bir başka ağabeyim var oda özürlüdür çalışamıyor" dedi. (Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir