• DOLAR 32.304
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2396.506
  • ...
İFFET VE HAYÂ İMANIN NİZAMIDIR !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yine bir yaz mevsimi ve aylardan Haziran! Yine moda hastalığına müptela olmuş, her mevsim kukla gibi bir başkası tarafından ne giyeceğine karar verilmesi sonucunda yakışsa da yakışmasa da onların istediği rengi veya modeli giyen zavallılar… Ve yine mağazalarda ve tezgâhlarda sıcaklık bahanesiyle nerden baksan bir karış bile etmeyen kıyafetlere üşüşen nice genç kızlar ve kadınlar…

Evet! Açık saçıklığı doğal bir kültür olarak algılayan ve bu kültür ile namus ve iffetini yitirenlere soruyorum: “Gönlünüzde ve gözlerinizde putlaştırdığınız bu hayat tarzınızla sizleri nasıl bir akıbetin beklediğini zannediyorsunuz acaba?”
“Görürsün mücrimleri, o gün birbirlerine çatılı çatılı zincirlere vurulmuşlardır. Gömlekleri katrandandır ve yüzlerini ateş kaplamaktadır. Bu, Allah herkese yaptığının karşılığını vereceği için böyledir” (İbrahim / 49-51) hakikatinden sonra, ‘keşke cahiliye devrindekiler gibi diri diri toprağa gömülseydik de diri diri çirkefe ve bataklığa gömülmeseydik’ diyeceksiniz belki de! Kim bilir?

Peki ya kızlarını, kadınlarını, bacılarını ve analarını bu iffetsizlik yarışları için bizzat ortaya salan babalara, kocalara ve ağabeylere ne demeli?

“Kızım niye kapanıyorsun? Bu yaşta niye örtünüyorsun?” diyerek örtünmeyi ‘gençliğe yazık’ olarak algılayan bu zihniyete göre, asıl açılıp saçılarak iffetini ve namusunu yabancı erkeklere vakfeden kimseler kendi kimlik ve kişiliklerine yazık etmemişler midir sizce?

“Hayâ, imanın nizamıdır! Bir şeyin nizamı bozulunca parçaları darmadağın olur. Her dinin bir ahlakı vardır, İslam’ın da ahlakı hayâdır.” (İbni Mace)

Hayâ ve iffetten mahrum bir toplum içerisinde yaşadığımız malum! Bu anlamda kapı ve pencerelerimizi sıkı sıkı kapamalı ve muhkem olan tesettür kalesine sığınmalıyız ki ifna olmayalım. Zira iffetli olma örtünmeyi gerekli kıldığı gibi, örtü de iffeti koruyan manevi bir kalkan niteliğindedir. Hakka itaatin simgesi olan tesettürün, Allah’ın kullarına bir lütuf ve nişanesi olduğu ve bir varlığın setredilmesinin o varlığa verilen değeri gösterdiğine şu ayet-i kerime ile açıklık getirebiliriz:
“Ey Peygamber! Zevcelerine, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, dış elbiselerinden üzerlerine giyinsinler! Onların (özgür ve iffetli olarak) tanınması ve eziyet görmemesi için en uygun olan budur. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.” (Ahzab / 59)

(Zehra Ayhan / Nisanur Dergisi / Haziran 2013)

Bu haberler de ilginizi çekebilir